Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierA siker alkímiája: A látomás átalakítása valósággá Andreas Fuhrmann-nal

A siker alkímiája: A látomás átalakítása valósággá Andreas Fuhrmann-nal

Régen az alkímistáknak kétes hírneve volt, mint szélhámosok vagy csalók, mert céljuk annyira irreálisnak tűnt, és kevés sikerrel jártak a megvalósításában. De ez a hírnév nem teljesen érdemelt. Őket az átváltoztatás gondolata hajtotta. Az átalakítás folyamata egy alapanyag átváltoztatása, általában kevés vagy semmilyen értékkel, egy nagy értékű anyaggá.

Az alkímistákat az a gondolat hajtotta, hogy a természetnek titkai vannak megosztani, és ezeket gondos vizsgálat és kísérletezés révén feltárhatják. Bár soha nem sikerült nekik arannyá változtatni a ónt, felfedezéseket tettek, amelyek hozzájárultak a modern kémia kialakulásához. Hozzájárulásuk a tudomány történetéhez tartozik, amely az emberi kapcsolatok története a természettel.

Az egyéni fejlődésben résztvevő emberek, köztük én magam is meg vannak győződve arról, hogy a potenciál azonosítására irányuló technikák, testreszabott támogatással kombinálva, fokozhatják az egyének képességeit.

Andreas Fuhrmann nem keres egy hipotetikus formulát, amely átváltoztatná az embereket abba, amivé nem lehetnek. Nem keresi az úgynevezett „bölcsesség kövét“. Amit keres, az inkább különböző tesztelési és közvetlen vizsgálati módszerek kombinációja, amelyek lehetővé teszik neki az emberek képességeinek felismerését. Andreas új módszereket keres arra, hogy segítsen megerősíteni az emberek erőforrásait. A coaching kérdéseket használja ügyfelei segítésére, hogy irányítsák képességeiket olyan irányba, amely növeli a cégekben elért sikerüket. Olyan kérdések, amelyek segíthetnek új cselekvési módokat választani, növelni a hatást és kereteket teremteni, amelyek lehetővé teszik a további teljesítménygenerátorok integrálását. Andreas azon fáradozik, hogy az emberek új módszereket azonosítsanak egymással való jobb kapcsolatfelvételhez. Ezek az összes vállalkozás lépések az ő útján, hogy egyre kifinomultabb „alkimistává“ váljon, aki a stresszt nyugalommá, a dugót lehetőségekké, vagy a válságokat friss nézőpontokká alakítja.

C&B: Meséljen a szakmai tevékenységéről!

Andreas: Jelenlegi tevékenységem az emberek fejlesztése körül forog. Ez azt jelenti, hogy kiértékelem, kiválasztom, előléptetem, mentorálom, coacholom és képzem a fiatalabb generáció vezetőit, hogy azok az ő képességeiknek megfelelően válhassanak.

C&B: Hogyan alakult karrierje?

Andreas: Néhány évig általános vezetésben dolgoztam, de az állás egyértelművé tette számomra, hogy minőségi kereteket kell létrehozni az emberek támogatására abban, hogy megtanuljanak tanítani, képezni, támogatni és irányítani az alárendeltjeiket.

C&B: Milyen álmokat dédelgetett gyermekkorában/serdülőkorában, és milyenek most?

Andreas: Módot találni arra, hogy pénzt keressen. Például az utcánkon, szülővárosomban, a szomszédoknak szőnyegtisztítási szolgáltatást kínáltam. Húsvét előtt kezdődött, és a tavaszi hónapokban hagyománnyá vált.

C&B: Milyen élet- és munkaelveket követ?

Andreas: Jobb egy hétig gondolkodni, mint egész évben dolgozni. Szeretem a csapatmunkát és az igazi tisztességet az üzleti életben.

C&B: Befolyásolta-e a járvány és az gazdasági válságok a szakmai életét?

Andreas: Kismértékben igen. Az első néhány hét után egyértelművé vált, hogy az emberi szükség az együtt tartozásra egészen másfajta kölcsönhatást fog generálni a csapatokban, amelyben a GONDOZÁSnak nagyon látható szerepe lesz.

C&B: Megoszthat valamilyen szórakoztató helyzetet a szakmai tapasztalataiból?

Andreas: Az interjúk során gyakran azt kérdeztem az emberektől, miért kellene őket alkalmaznom. Sok választ kaptam. A legjobb az volt: „Az, hogy velem vagy, a legjobb módja annak, hogy sikeres vezetővé válj.” Megkérdeztem: „Az arroganciáját milyen más módon láthatom? „Mert figyelni fogok az Ön megfogalmazatlan elvárásaira” – válaszolta.

A kérdésemre újabb kérdést tettem fel: „Mi az értékrendje?” Válasza: „Ha a pénzről kérdeznétek, nekem nincs.”

C&B: Egy potenciális ügyfél/partner vagy munkaadó előtt áll. Mi az a mondat, ami meggyőzi őket?

Andreas: El tudod képzelni, hogy MINDIG minden interakcióban két ember között van egy lehetőség, amelyben mindketten felállnak a székükből, és bevallják, hogy értékes és igazságos találkozás volt? Tehát, legyen egy ilyen.

C&B: Milyen tanácsot ad a kezdőknek vagy azoknak, akik bizonytalanok?

Andreas: Ülj le, gondolkodj, és kezdd elírni egy listát minden erőforrásról, képességről, képességről, amit a szüleid szavakba öntöttek és bátorítottak téged. Gondolj arra, hogyan kapcsolódtál a gyermekkori barátaidhoz, és miért értékelték a barátok téged. Gondolj azokra a munkákra, amiket kipróbáltál, akár rövidebb időre is, és mi az, amit megtanultál belőlük, és ha találkoztál olyan emberi modellekkel, akiket csodáltál, és miért csodáltad őket. Gondolj azokra az emberekre, akiket csodálsz, és miért csodálod őket. A pénz, a megjelenés és a negatív viselkedések a lista alján kellene lenniük. Mi kerül a listád tetejére?

C&B: Mi a véleménye a társadalomról és annak fejlődéséről?

Andreas: A társadalom értékeket és új munkamódszereket keres. A folyamat lassú, kivéve az AI-t. A generációváltás ígérete új szemléletmódot ígér a munka és az élet iránt. Ez az szándék cselekvés, és a cselekedetek változást ígérnek. Adjunk nekik őszinte segítő kezet.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).