Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekMihai Botan, Perutnina Romania ügyvezető igazgatója: Kérjen tanácsot kollégáitól és azoktól a...

Mihai Botan, Perutnina Romania ügyvezető igazgatója: Kérjen tanácsot kollégáitól és azoktól a csapatoktól, amelyeknek része vagy!

Mihai Botan, a szakmai végzettségű közgazdász jelenleg a Perutnina Romania ügyvezető igazgatója, amely a Perutnina Ptuj leányvállalata, egy szlovéniai baromfifeldolgozó cég, amely több mint 100 éves hagyománnyal rendelkezik az európai húspiacon.

C&B: Mi a szereped a vállalaton belül?

Mihai Botan: Felelős vagyok a Perutnina Romania irányításáért, egy vállalatért, amely a romániai feldolgozott hús- és baromfipiacokon működik. 18 kollégám tevékenységét koordinálom, akik gyakorlatilag az egész Románia területét lefedik. Partnereinken keresztül termékeinket különböző értékesítési pontokra szállítjuk.

C&B: Mesélne nekünk a karrierje vagy vállalkozása történetéről?

Mihai Botan: Munkám egy román tulajdonú vállalatnál kezdődött egyetemi éveim alatt, körülbelül 2000-ben, mint kereskedelmi munkatárs egy feldolgozott hús piacán működő cégnél. Később ugyanabban a cégnél kezeltem a kereskedelmi hálózat egy részét (termelői üzletek). 2006-ban felkínálták nekem a HoReCa részleg átvételének lehetőségét, amit 2014-ig vezettem. Párhuzamosan, Románia uniós csatlakozása után, felelős voltam az exporttevékenységekért (belső piaci kereskedelem), részt vettem nagy nemzetközi vásárokon mint kiállító: SIAL, Anuga, Alimentaria, Indagra Food, stb. A külső környezettel való kapcsolat segített fejleszteni az export és a HoReCa tevékenységeket, bevezetve olyan megoldásokat/termékeket az európai piacról, amelyekhez hozzáférésem volt az általam látogatott vásárokon. 2014-től 2017-ig, amikor a Perutnina Romania alkalmazottja lettem, logisztikában dolgoztam, részt vettem egy új hűtött raktár megnyitásában Brassóban. Ebben az időszakban tapasztalatot szereztem italok terjesztésében is. Ezek a három év más iparágakban, mint az, amely ismertté tett, segítettek jobban megérteni a beszerzési láncokkal kapcsolatos problémákat és azokat a kihívásokat, amelyekkel egy forgalmazó szembenéz egy termelővel való kapcsolatban.

C&B: Milyen elképzeléseid voltak gyermekkorban/serdülőkorban, és mik azok most?

Mihai Botan: Mivel az első 10 évemet az előző rendszerben töltöttem, az általunk mindannyian elszenvedett nehézségek miatt, testvéreim és én úgy akartuk, hogy mindegyikünk olyan területen dolgozzon, mint a pékség, hús és italok – hogy anyánknak ne hiányozzon semmi. Legalábbis az én álmom valóra vált! Szeretnék hozzájárulni és fejleszteni, kollégáimmal együtt, olyan megoldásokat, amilyen jó és minőségi Perutnina Romania az elmúlt 15 évben nyújtott a román fogyasztóknak.

C&B: Hogyan befolyásolta/befolyásolja a Pandémia válság tevékenységét, és milyen következtetéseket vont le?

Mihai Botan: Az Covid által okozott egészségügyi válság több változást hozott, mind piaci szabályozások, mind a fogyasztók hozzáférése szempontjából termékeinkhez. Gyorsan megvalósítottuk ezeket a változásokat, hogy igazodjunk az új normalitáshoz. Mindannyian szenvedtünk, függetlenül az iparágtól, de erősen hiszem, hogy sikerült újra konfigurálnunk üzletünket az új feltételekhez.

C&B: Milyen tanácsa van az indulóknak vagy bizonytalanoknak?

Mihai Botan: Legyen türelem, kitartás, egy nagy adag bölcsesség, halmozzon fel minél több ismeretet, kutasson és fedezzen fel minél több kapcsolódó tevékenységi területet, és végül, de nem utolsósorban, kérjen tanácsot kollégáitól és azoktól a csapatoktól, amelyeknek része vagy.

C&B: És a romániai vezetőknek?

Mihai Botan: Kezelje erőfeszítéseit, tanuljon meg hibáiból, melyeket ne ismételjen meg, találjon egyensúlyt, és építsen olyan csapatot, amelyet úgy gondoz, mint a családját!

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).