Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierAna-Maria Masoud: A matematikától és a jogtudománytól az IT-ig és az intelligens...

Ana-Maria Masoud: A matematikától és a jogtudománytól az IT-ig és az intelligens automatizálásig

Ana-Maria Masoud a Tquila Automation Romania országmenedzsere. Több mint 20 év digitális tanácsadásban, átalakításban és innovációban szerzett tapasztalattal rendelkezik, Ana-Maria széleskörű vezetői szaktudást hoz a csapatba. Korábban vezetői pozíciókat töltött be olyan vállalatoknál, mint a Cognizant, az IBM és a CGI. Ana-Maria hátterében szenvedély található a matematika és a jog iránt, 2001-ben a Bukaresti Egyetem Jogi Karán, 2004-ben pedig a Matematika és Számítástechnika Karán szerzett diplomát.


C&B: Meséljen szakmai tevékenységéről!
Ana-Maria Masoud: Jelenleg a Tquila Automation Romania országmenedzsere vagyok. A feladatom a cég romániai műveleteinek felügyelete, a helyi csapatok irányítása, üzleti stratégiák kidolgozása, ügyfélkapcsolatok kiépítése és fenntartása, valamint a pénzügyi siker biztosítása. A Tquila Automation egy 2020-ban alapított amerikai startup, amely automatizálási megoldásokra specializálódott. Szolgáltatásaink a robotikus folyamat automatizálásához (RPA), a mesterséges intelligenciához (AI) és a digitális átalakításhoz kapcsolódnak. A vállalat automatizálási megoldásokat kínál az üzleti folyamatok felgyorsításához, a hatékonyság növeléséhez és az innováció elősegítéséhez.
A Tquila Automationhoz való csatlakozás előtt vezetői pozíciókat töltöttem be olyan neves cégeknél, mint a Cognizant, ahol a Service Line Sales Service Specialist pozíciót töltöttem be.


C&B: Meséljen karrierje alakulásának történetéről!
Ana-Maria Masoud: Karrierem 2002-ben kezdődött, mint RPG programozó az AS/400 rendszeren. Az RPG (Report Program Generator) egy magas szintű programozási nyelv, amelyet elsősorban üzleti alkalmazásokhoz használnak. 1959-ben vezették be az IBM 1401-hez, és azóta több változatban is megjelent, beleértve az RPG II-t, RPG III-at, RPG IV-et és az RPGLE-t (RPG IV kiterjesztett). Ez 2002-ben már régi volt, bár én akkor fiatal voltam, de ez volt az IT ipar Romániában. Emlékszem, csak 2 vagy 3 cég volt a területen, és főként nyugati ügyfeleknek végeztek kiszervezést.
Az évek során átálltam vezetői szerepekre, mint például programmenedzser a HP-nál, csapatvezető, szolgáltatásnyújtási menedzser, emberek menedzsere az IBM-nél, szállítási igazgató a CGI-nél, és értékesítési igazgató a Cognizantnál.
Mindez a tapasztalat segít jelenlegi szerepemben, mint a Tquila Automation Romania országmenedzsere. Ebben a szerepben felügyelem a műveleteket, irányítom a csapatokat, kidolgozom a stratégiákat és biztosítom a cég helyi sikerét.
Pályafutásom során továbbtanultam, többek között részt vettem egy INDE EMBA programban. Határozottan hiszek a folyamatos tanulásban, mint minden IT szakember, sőt, minden szakma számára kötelező szemléletmódban.

C&B: Milyenek voltak gyermekkori/serdülőkori álmaid, és milyenek most?
Ana-Maria Masoud: Mint minden gyermek, én is nagyon szerettem a történeteket, és szenvedélyem volt a történelem iránt. Kisgyermekként az archeológia lenyűgözött, szerettem volna ásatásokon részt venni és rejtélyeket felfedni. Később, második osztályban fedeztem fel a szenvedélyemet a matematika iránt, és még az iskolai versenyeken is kiemelkedő eredményeket értem el. Még mindig szeretem a matematikát, és rájöttem, hogy problémamegoldó készségeim még mindig megvannak, amikor időnként segítek a gyerekeimnek a házi feladatokkal. Valószínűleg a matematikai problémák megoldása mindig örömet fog okozni nekem, és talán nyugdíjas koromban több időm lesz rá 🙂
A gimnáziumban arról álmodtam, hogy híres ügyvéd leszek, talán a Hollywoodi filmek és természetes igazságérzetem inspirált. Ezért jelentkeztem a Bukaresti Egyetem Jogi Karára, és 2001-ben végeztem.
Azonban jogi tanulmányaim 2. évében rájöttem, hogy az életemet inkább a matematikához, mint a joggal kapcsolatosan képzelem el, így beiratkoztam a matematikai karra is, és párhuzamosan végeztem a kettőt.
Összességében gyermekkori/serdülőkori szenvedélyeim/érdeklődési köreim időrendi sorrendben: történelem, matematika, igazságosság. Jelenlegi szerepemben úgy gondolom, hogy mindhárommal foglalkoztam különböző arányban, a matematikát előnyben részesítve, és úgy érzem, mindegyik egy szilárd téglát jelentett, amely alakította személyiségemet és karrierútjamat.

C&B: Melyek az élet- és munkaelvárások, amelyeket követ?
Ana-Maria Masoud: Mint korábban említettem, nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos tanulás fontosságára, és úgy gondolom, hogy az oktatásnak túl kell mennie a formális iskolázáson. Napjainkban annyi lehetőségünk van arra, hogy magunkat képezzük, és kár lenne nem befektetni a növekedésünkbe és fejlődésünkbe.
Szakmai szerepemben arra összpontosítok, hogy segítsek az ügyfeleknek agilis munkamodell bevezetésében a termelékenység és hatékonyság növelése érdekében. Pártolom az agilitást, és úgy gondolom, hogy a modern időkben a gyors jó döntések meghozatala egy erős differenciáló tényező és a siker kulcsa.

C&B: Hogyan befolyásolta a pandémia és a gazdasági válságok a szakmai életed?
Ana-Maria Masoud: Igen és nem egyszerre. Az IT-iparban 2005 óta otthonról dolgozom, és külső ügyfelekkel távolról kommunikálva kezdtem karrieremet 2002-ben, amikor francia és svájci cégekkel dolgoztam. Azonban a pandémia alatt és utána jelentősen megváltozott az otthoni munka és az irodai munka közötti arány. Korábban heti 4 vagy 5 napot töltöttem az irodában, most viszont legfeljebb heti 1 napot töltök ott.
A pandémia felgyorsította az olyan technológiák, mint az AI és az automatizálás, alkalmazását, és az IT&C szektor ellenállónak és növekedőnek bizonyult a gazdasági visszaesés ellenére is, jelentősen hozzájárulva a GDP-hez. Ez befolyásolta a karrierívem, mivel új lehetőségek merültek fel, és most az automatizálás és az AI területén dolgozom.

C&B: Osszon meg velünk szakmai tapasztalataiból származó mulatságos helyzeteket!
Ana-Maria Masoud: Néhány évvel ezelőtt meghívtak egy vezetői pozícióra szóló interjúra. Mentem, és egy srác várt a pultnál, aki meghívott egy interjúszobába. Elkezdte bemutatni magát és ismertetni az állást, amelyre meghívtak. Türelmesen hallgattam körülbelül 20 percig (ő is megosztott néhány diát és sok részlettel ismertette az állást). Ott ülve kezdtem zavarban lenni, és amikor befejezte, megjegyeztem, hogy lehet, hogy én vagyok a rossz jelölt a rossz állásra. Végül rájöttünk, hogy összekeveredtek a jelöltek; ő valaki mást várt egy másik állásra. Hogy kilépjünk ebből a kínos helyzetből, meghívott egy kollégát, aki az általam jelentkezett állásért felelt, és onnan folytattuk az interjút. Ő is a szobában maradt, így nem tudom, megjelent-e a várakoztatott jelölt az ő állására, vagy ő vette át azt az interjút.

C&B: Van egy lehetséges ügyfele/partnere vagy munkáltatója előtt. Mi az a mondat, amely meggyőzi őket?
Ana-Maria Masoud: Hangsúlyoznám különbözőségeinket: intelligens automatizálási szaktudás, minőség (ügyfeleinktől 5-ből 4,8 pontot kaptunk), és az ügyfél számára biztosított ROI.
A Tquila Automation az intelligens automatizálásra specializálódott, élvonalbeli technológiákat használva segít a vállalatoknak gyorsabban és okosabban működni. A vállalat többmillió dolláros befektetést kapott a Delta-v Capitaltól, kiemelve növekedési és innovációs potenciálját. A Tquila Automation RPA-megoldásokat kínál, amelyek utánozzák az emberi tevékenységeket és feladatokat számítógépeken vagy virtuális környezetekben, növelve a hatékonyságot és a termelékenységet. A vállalat az iparág vezetőivel együttműködve nyújt átfogó automatizálási megoldásokat, biztosítva, hogy az ügyfelek első osztályú szolgáltatásokat kapjanak.
A mondat így hangzana: „Velünk dolgozva megtakarít x órányi kemény munkát, és y milliót nyer automatizálással az ismétlődő folyamatokon.”

C&B: Milyen tanácsai vannak a kezdőknek vagy azoknak, akik még nem döntöttek?
Ana-Maria Masoud: A tanácsom számukra az lenne, hogy fedezzenek fel különböző lehetőségeket, kérjenek útmutatást, kísérletezzenek és maradjanak nyitottak.
És talán a legfontosabb tanács, hogy ne féljenek a hibáktól. A hibák nagyon értékes tanulási és fejlődési források. Én is sok hibát követtem el az életemben, és a karrierem olyan volt, mint egy hullámvasút, de sosem estem kétségbe vagy gondoltam úgy, hogy a dolgokat nem lehet megváltoztatni.

C&B: Mi a véleménye a társadalomról és annak fejlődéséről?
Ana-Maria Masoud: Úgy gondolom, hogy exponenciális fejlődésbe léptünk, és az emberiség nincs felkészülve egy ilyen gyors változásokkal teli időszakra.
Kommunista országban születtem, gyermekkoromban nem volt mobiltelefonunk, internetünk, csak 1 TV csatornánk volt, és a társadalom nagyon más volt, mint a modern. Románia (és nem csak) teljesen más kinézetű most, annyi lehetőségünk van a szabadidő eltöltésére, és minden kapcsolatunk és munkastílusunk drámaian megváltozott. Látok néhány jó változást, mint a szólásszabadság, de rossz változásokat is; az emberek kevesebb időt töltenek kapcsolatépítéssel és sokkal több időt az interneten vagy kütyükkel.
Arról nem is beszélve, hogy a társadalom milyen volt, amikor a szüleink gyerekek voltak az 50-es vagy 60-as években.
Úgy vélem, hogy a technológia és az ötletek sokkal gyorsabban fejlődnek, mint az emberi agy, amely az evolúció korai szakaszai óta szinte változatlan maradt, és ez valószínűleg sok turbulenciát és kihívást fog eredményezni a következő években.
A klímaváltozás is fontos pont lesz a jövőbeni napirendünkön.
Remélem, az emberiség megtalálja a problémákra a megoldásokat, és a legjobb megoldást fogadja el, ahogy már sokszor megtette.
Összefoglalva, előrejelzem, hogy a volatilitás és a bizonytalanság fennmarad, és az emberek valószínűleg több pszichológiai kihívással fognak szembesülni, mint a múltban. A klímaváltozás a közelgő években az első számú fenyegetés lesz. Azonban optimista személyiség vagyok, és határozottan hiszem, hogy az emberiség meg fogja találni a megoldásokat ezekre a problémákra.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).