Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapÉletmódA szakember szemével: párbeszéd Gyuri Bodi optometristával

A szakember szemével: párbeszéd Gyuri Bodi optometristával

Gyuri Bodi egy kiemelkedő szakember az optometria területén, 25 éves széleskörű tapasztalattal rendelkezik, és szakértője a progresszív lencsék és a kontaktlencsék felírásának. Szenvedélye nyilvánvaló minden egyes pácienssel való interakció során. Alaptevékenysége mellett Gyuri 20 éve szakmai trénerként is tevékenykedik, nagy odaadással osztja meg tudását a szakma kollégáival.

C&B: Hogyan írnád le a tevékenységedet?

Gyuri Bodi: Komplex és teljes körű konzultációkat végzek. Preferálom, ha figyelmesnek és aprólékosnak tartanak a páciensek igényeire, ugyanakkor rendkívül szigorú vagyok a munkámban. Ezek a tulajdonságok tükröződnek pácienseim szemében látható elégedettségben és örömben. A szakmai fejlődés tekintetében hozzájárultam egy országos premium optikai központok hálózatának létrehozásához és fejlesztéséhez: az Optiplazához. Emellett 2011 óta a ZEISS cég trénere vagyok Romániában.

C&B: Mit mondhatnál a BEST OPTIC-ról?

Gyuri Bodi: 2008-ban alapítottam a BEST OPTIC koncepcióját, Brassó elhelyezkedő optometriai kiválósági központokat, amelyek referenciaértéket képviselnek a szakmában Romániában és nemzetközi szinten is. Mentorálásommal szenvedélyes szakemberekből álló csapatot hoztam létre. Három kolléganőmmel együtt 2020-ban elindítottuk az OptoLearning szakmai kurzusokat, ezzel is hozzájárulva országunk optometriai minőségi standardjainak emeléséhez.

C&B: Mikor kezdődött az út, amely elvezetett mindazokhoz, amiket ma elérkeztél?

Gyuri Bodi: Optometristaként folytatott karrierem 25 évvel ezelőtt kezdődött, Románia első szakosodási generációjának tagjaként. Akkoriban nem volt könnyű elnyerni az oftalmológusok tiszteletét és elismerését. Mentorom az ország egyik legtiszteletreméltóbb oftalmológusa volt. A vágy, hogy felülmúljam őt, arra ösztönzött, hogy a legjobb legyek a szakmában. A rendelő neve, a BEST OPTIC, ezt az ambíciót tükrözi.

A sportolótól az optometria szakértőig

Gyuri Bodi: Gyerekkoromban versenyszerűen űztem a vívást, 12 évig voltam a nemzeti olimpiai csapat tagja. Bár abban az életkorban nem voltak konkrét „látomásaim”, mindig is versenyszellemű, ambiciózus és következetes voltam. Ezek a jellemzők ma is jellemeznek. Idén egy szabatikus évet tervezek, azaz egy évig új projektek és tervek nélkül, élvezve a belső egyensúlyt és békét, amit a „jelenlét” státusza nyújt.

C&B: Milyen személyes értékeken alapszik a tevékenységed?

Gyuri Bodi: Az elvek alapvetőek az életben, útmutatást és formálást nyújtanak nekünk mint egyéneknek. Ezek a pontosságtól az etikáig terjedhetnek. Személyes értékeim tükrözik az attitűdöt és a felelősségvállalást mindazért, amit csinálok. A felelősségvállalás kulcsfontosságú az érési folyamatban. Emellett nagy hangsúlyt fektetek mások segítésére.

C&B: A gazdasági válságok befolyásolták a tevékenységed?

Gyuri Bodi: Igen, és pozitív módon! A 2008-2010-es időszakban a minőséggel kapcsolatos kompromisszumok elutasítása, ami abban az időben gyakori tendencia volt, hosszú távú előnyöket hozott a válság után.

C&B: Milyen előnyökkel jártak ezek az időszakok?

Gyuri Bodi: A COVID-19 pandémia megtanított óvatosabbnak és szervezettebbnek lenni. A pandémia után vertikális, nem horizontális fejlesztési stratégiát választottam. Egy másik előny a időgazdálkodás javítása volt, személyesen és a csapatomban is, hangsúlyozva a valóban fontos és hatékony aspektusokat.

C&B: Van példád humoros helyzetekre a tevékenységed során?

Gyuri Bodi: Egy páciens négy éven át viselt fordított dioptriás szemüveget anélkül, hogy zavarta volna, csak a lencsék karcolódtak meg. Kezdetben nem tudtam eldönteni, hogy hagyjam-e így vagy korrigáljam a recept szerint. Bevonultam a pácienset a döntésbe, és minden jól alakult. Egy gyakori pislogási tic is megjelent nálam, amikor egy páciens a tüneteit írta le.

C&B: Milyen üzeneted van egy potenciális ügyfélnek, partnernek vagy munkaadónak?

Gyuri Bodi: Megtanultam kevesebbet ígérni és többet adni. Előnyben részesítem, ha a tények beszélnek a szavak helyett; nem hiszek az előre megfogalmazott frázisokban, hogy meggyőzzek valakit.

C&B: Milyen tanácsokkal szolgálnál a pályakezdőknek?

Gyuri Bodi: A pályakezdőknek türelmesnek és következetesnek kell lenniük. A kis lépések elégedettséghez vezetnek. A bevonódás és a szenvedély jelentős különbséget tehet.

C&B: Hogyan látod a mai társadalmat?

Gyuri Bodi: A mai társadalmat az előzmény nélküli dinamika és változásra való hajlam jellemzi. A fogyasztás uralkodik, a személyes és helyi értékek hajlamosak elhalványulni. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a nehéz idők erős karaktereket formálnak, és a bőséges társadalmunk számtalan lehetőséget kínál, függetlenül az életszínvonaltól.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).