Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapTippekGeorge és Florin Cîrstea testvérek: A Leaota Fogadó egy új turisztikai területen

George és Florin Cîrstea testvérek: A Leaota Fogadó egy új turisztikai területen

A Dâmbovița régióban (Románia), a Leaota-hegység lábainál, George és Florin Cîrstea testvérek ötvözik a hagyomány iránti szenvedélyüket az vendégszeretetben való innovációval, egy közös álmot alakítva “Hanul Leaota”-vá, egy családi vállalkozást, amely a helyi közösség szívévé vált, és ragyogó példája a kitartásnak és odaadásnak.

C&B: Mesélj a vállalkozásod tevékenységéről!
George Cîrstea: A Hanul Leaota mindent képvisel, amit 2015 óta építettünk, mint család. Itt nem csak az azonnali családunkra, hanem partnereinkre, alkalmazottainkra és az egész közösségre is gondolok – akiket a Hanul kiterjesztett családjának tekintünk. Röviden, a helyünkön a vendégek megtalálják a Leaota Éttermet, a Casa Leaotát és a Pensiunea Leaotát, amelyek közvetlen közelében találhatók – helyek, amelyeket családoknak, csoportoknak és pároknak szenteltek, akik pihentető, könnyen megközelíthető helyet keresnek finom ételekkel, modern létesítményekkel és közel a hegyekhez.

C&B: Hogy hangzik a fejlődési történeted?
George Cîrstea: Azt mondhatom, hogy intenzív és tanulságokkal teli volt. “Kipróbáltuk a vizet”, és jól sikerült, mert teljesen megtaláltuk magunkat a házigazdák szerepében, évről évre növekedve a Hanul-t és mind a szálláshelyeinket, mind az ügyfeleinknek szánt pihenési és játéktereket kiterjesztve. Természetesen meg kell említenem itt, hogy szüleink támogatása volt és még mindig van, akik aktívan részt vesznek az üzlet fejlesztésében, különösen a logisztika és a beszerzés területén. Anyánk az a példa volt számunkra, mint rendkívül talpraesett és elkötelezett személy. Ennek köszönhetően az évek során sikerült részévé válnunk Runcu falu képének, gyakorlatilag felvettük a romániai, Muntenia turisztikai helyszínek térképére. Mi voltunk az első helyszín, ahol éttermet kínáltunk a közösségnek, fokozatosan ismertté váltunk a városi területen is. Jelenleg a legtöbb ügyfelünk Bukarestből és környékéről érkezik, amiért nagyon büszkék vagyunk.

C&B: Olyan területbe fektettetek be, amely kezdetben nem ígért sokat. Mi teszi ma olyan különlegessé, és mi a hozzájárulásod a vállalkozásod által?
George Cîrstea: Először is, látszólag élettelen, elfelejtett területnek tűnt. Azonban már az elejétől kezdve hittünk abban, hogy itt olyan turistákat tudunk vonzani, akik értékelik a természet szépségét, ahogyan mi mindig is észleltük. Ami a Hanul Leaota hozzájárulását illeti, az jelentős. Először is, láthatóságot hoztunk a Runcu területre, ahol az ügyfelek nagy része Bukarestből érkezik, ahogyan korábban említettem. A fogadót nem csak szállás- és hagyományos ételkiszolgálóként lehet látni, hanem közösségi központként is, mivel munkahelyeket teremtettünk, helyi eseményeket népszerűsítünk, és aktívan részt veszünk a terület gazdasági és társadalmi fejlődésében.

C&B: Mi volt a turizmusról alkotott elképzelésed, és mi az most?
George Cîrstea: Ha korábban úgy gondoltam, hogy a turizmus csak az étel és a szállás biztosításáról szól a vendégeknek, most már sokkal tágabb látásmódom van, amely a turisták teljes élményére összpontosít. Itt az események és tevékenységek szervezéséről beszélek, mint például a kirándulás a környéken, kerékpározás, sportfishing, kocsikázás vagy ATV túrák. Szeretném, ha mindenki, aki hozzánk jön, kedvet kapna ahhoz, hogy minél gyakrabban visszatérjen.

C&B: Milyen élet- és üzleti elveket alkalmazol?
George Cîrstea: Meg kell mondjam, hogy ezeket az elveket idővel fejlesztettem ki, ahogyan sok mindent tanultam tapasztalatból, például az autentikus vendégszeretetet – minden vendéget bará.

George Cîrstea: Meg kell mondjam, hogy ezeket az elveket idővel fejlesztettem ki, ahogyan sok mindent tanultam tapasztalatból, például az autentikus vendégszeretetet – minden vendéget barátsággal és jóakarattal fogadunk; minőség és frissesség – a legmagasabb minőségű termékeket kínáljuk, frissen készítve, figyelemmel a részletekre; rugalmasság és alkalmazkodóképesség – meghallgatjuk ügyfeleinket, és arra törekszünk, hogy közös nevezőre jussunk velük, figyelembe véve kívánságaikat és igényeiket.

C&B: Milyen tényezők befolyásolták az aktivitásodat, mint turisztikai vállalkozót?
George Cîrstea: Elsősorban azt mondanám, hogy személyesen az helyi kultúra gazdagsága befolyásolt, amelyet a Hanul Leaotába próbáltunk integrálni mind a tervezés, mind a gasztronómiai készítmények terén. Emellett említeném a piaci igényeket is, mivel folyamatosan alkalmazkodtunk ahhoz, amit a turisták keresnek a környéken, ennek eredményeként jöttek létre a Casa és a Pensiunea Leaota. Végül, de nem utolsósorban, a térségi verseny is befolyásolta, mivel figyeltünk arra, hogy a turizmus előfutárai maradjunk, különböző szolgáltatásokat kínálva, és továbbra is az egyetlen hely maradtunk, amely nyitott körhinta éttermet kínál.

C&B: Arányosak-e az elégedettségek az áldozatokkal?
George Cîrstea: Szerencsénk van, hogy folyamatosan tudunk új dolgokat hozni a helyünkre, tehát őszintén mondhatom, hogy igen. Örömmel foglalkozunk az ügyfeleink meglepetésére új ötletek folyamatos keresésével, hogy az előbb említett élményt teljessé tegyük. Az elégedettségeink nem csak a realizált nyereségekkel vannak összhangban; fontosabbak számunkra az értékelések és az ügyfeleink által értékelt tartózkodás módja a Hanul, a Casa vagy a Pensiunea Leaotában.

C&B: Honnan származik a szeretet a hegyek iránt?
George Cîrstea: Csak a hegyek ismerik a lépteinket rajtuk át. Gyerekkorunk tele volt kalandokkal, elképzelheted, két fiúként, testvéreként; játszóterünk a természet volt. A Leaota-hegyek annyira vonzóak, mert az ösvények családok számára is megközelíthetők, a tájak pedig lélegzetelállítóak.

C&B: Milyen tanácsokat adnál azoknak, akik csak most kezdenek vagy bizonytalanok a turisztikai vállalkozás megnyitásában?
George Cîrstea: Őszintén bátorítalak, ha van egy álmod, és valóban hiszel benne, harcolj és dolgozz azért, hogy megvalósítsd. Semmi sem jön könnyen az életben, függetlenül attól, hogy melyik területet választod; következetesnek és elkötelezettnek kell maradnod. Jól tanulmányozd a piacot, és gondosan válaszd ki a beszállítókat, hogy tükrözzék a kívánt szolgáltatások minőségét.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?
George Cîrstea: Az alkalmazkodás és a folyamatos fejlődés. Erősen hiszem, hogy csak így tudjuk tartani a lépést. Szerencsére olyan szakemberekkel és elkötelezett emberekkel vettük körül magunkat, akikkel könnyen tudunk együtt dolgozni. A fejlődés gyors, a társadalmunk sokat kölcsönöz külföldről, de előrelátással képesek vagyunk megtartani pozíciónkat a területen.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).