Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekAmerika – egy cél Victoria Baltag rendező számára. Fedezzük fel projektjeit!

Amerika – egy cél Victoria Baltag rendező számára. Fedezzük fel projektjeit!

Victoria Baltag filmrendező, vállalkozó, tudós-aktivista, újságíró és szociológus. Dupla szakos diplomás (szociológia és újságírás, mindkét diploma a bukaresti egyetemen), 2010-ben szerzett egy mesterképzést a Gazdálkodás és Nemzetközi Marketing területén az Gazdasági Tanulmányok Akadémiáján, majd 2011-ben újabb mesterképzést végzett, ezúttal Film, Történelem és Televízió területén a Birminghami Egyetemen. Jelenleg filmtanulmányok PhD-ját végzi a Belfasti Queen’s Egyetemen. 2023-ban egy eseményfilm projektet indított, a Pitesti Experiment-t, az utolsó filmfőszereplője az „Mission Impossible” színész, Ion Caramitru, amelyet Pitesti Experiment címmel adtak ki. Ugyanebben az évben dokumentumfilmet is rendezett ‘Titus Munteanu – Egy élet a televízióban’ címmel. 2022-ben Victoria szabadalmaztatta új teareceptjét és értékesíti Silk Tea Experience termékét – egy luxus tea dobozt. 2023-ban egyéb vállalkozásba is kezdett, illatos gyertyák gyártásába szója- és pálma viasszal.

C&B: Mit csinál jelenleg a filmrendező és vállalkozó, Victoria Baltag?

Victoria Baltag: A szakmai tevékenységemet filmgyártás és filmrendezés, akadémiai tevékenység és az általam szabadalmaztatott két termék, a Silk Tea Experience és egy illatos gyertyakollekció kereskedelmi forgalmazása között osztom meg.

2023-ban bemutattam első nagyjátékfilmemet, egy igaz történetet Romániából, amelyet ismertek újranevelési jelenségként és a pitesti-i börtönben végzett kísérletként. Több mint négy éves kutatást végeztem ennek a témának a dokumentálására, és ellenőriztem az információkat a román kommunista archívumokban, történelemkönyvekben és legfontosabbakat, interjúkat készítettem a Pitesti-kísérlet túlélőivel és családjaikkal. A film független, kizárólag adományokból és azoknak a szolgáltatásokból finanszírozódott, akik hozzájárultak ehhez a vállalkozáshoz. Ezt a filmet azért készítettem, mert fontos az elmúltak ismerete annak érdekében, hogy egészséges társadalomban tudjunk fejlődni.

Ezt a filmet bemutatták filmfesztiválokon és tudományos intézményekben Mexikóban, az USA-ban, Kanadában, Peru-ban, Kolumbiában és Európában. Egyesült Királyságban 2024. január 23-tól látható lesz a Cineworld moziban.

Továbbá, tavaly befejeztem egy dokumentumfilm készítését a román televízió történetéről, a román szórakoztatóiparról, a kommunizmus hatásáról a médiumokra és a társadalomra, valamint a ’89-es román forradalomról szóló bepillantásokról. Az „Titus Munteanu – Egy élet a televízióban” című dokumentumfilm együttműködésben készült a Nemzeti Román Televízióval, amely az archív felvételeket biztosította a filmhez. A projekt szintén független, és azért készítettem, mert nagy tisztelettel adózom az egykori TV-producer, Titus Munteanu előtt.

A dokumentumfilmet 2023. december 29-én sugározták a Román Nemzeti Televízióban (TVR1), valamint online elérhető még mindig a TVR Plus-on.

Az én Silk Tea Experience termékem egy luxus tea doboz, amely 10 horgolt 100% pamut teafiltert tartalmaz, egy kis üvegégetett bort, az új tea receptjét, információkat az egészségügyi tényezőkről a fogyasztásakor, a termék egyediségének pecsétjét (mivel minden doboz egyedi, és én csak korlátozott kiadást árusítok kollekcióonként), fenntarthatósági információkat, valamint egy kis ajándékot. A gyertyaüzletem ugyanezt a politikát követi: kézzel készült, egyedi, korlátozott kiadású, jellegzetes és tájékoztató.

C&B: Hogyan alakul a karrier a vállalkozások mellett?

Victoria Baltag: Miért ne? Hiszem, hogy tökéletesen kiegészítik egymást. 2011 óta dolgozom filmesként. A Pitesti Experiment című nagyjátékfilm bemutatása 12 évig tartott. Az egyetemi munkámmal kapcsolatban mindig szenvedélyesen érdekeltek az oktatás területei, mivel hiszem, hogy a tudás bölcsessé tesz minket, segít megoldásokat találni, és jobban megértjük a világot. Ami a Silk Tea Experience termékemet illeti, nos, az ötlet két évvel ezelőtt merült fel, és a Kickstarteren keresztül indítottam el. Ami a illatos gyertyákat illeti, azt mondhatom, hogy ez egy viszonylag friss vállalkozás.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).