Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekGaspar Sempere: Az Elche-ből származó energiahatékonysági innovátor

Gaspar Sempere: Az Elche-ből származó energiahatékonysági innovátor

Ma holnap megismerkedünk José Gaspar Sempere Valeroval, aki Elche-i születésű és szenvedélyesen szereti városát, rendszeres együttműködője az ott zajló eseményeknek és ünnepségeknek. Gasparnak széleskörű tapasztalata van különböző szektorokban, jelenleg pedig az Expertos en Ahorro Energético vezérigazgatójaként dolgozik, egy olyan cégnél Elchében, amely az energiahatékonyságnak szentelődött. Ott az a feladata, hogy személyre szabott tanulmányokat készítsen ügyfeleiknek azzal a céllal, hogy a lehető legjobb ajánlatot kínálja nekik a Plenitude-tel, a céggel, amelynek ő az engedélyezett forgalmazója.

C&B: Mutasd be a tevékenységedet.
Gaspar Sempere: Nos, mint a cég vezérigazgatója, az a szerepem, hogy koordináljam azt az emberi csapatot, amelyet az Expertos en Ahorro Energético-nál alkotunk, hogy vezetsem az eladócsapatot, amely minket képvisel egész Spanyolországban, és hogy felügyeljem a szolgáltatásunk megfelelő fejlődését. Mindenféle energiahatékonysági szolgáltatást kínálunk, szállítóváltásokat, teljesítményoptimalizálást, napelemes megoldásokat, nátrium-gőz lámpák cseréjét LED technológiával, többek között.

C&B: Hogyan alakult a karriered/vállalkozásod?
Gaspar Sempere: Családom egész életében részt vett a gyümölcs- és zöldségkereskedelemben. Kereskedők családjában születtem, és ez megszerettette velem a kereskedelmi munkát. 2007-ben, egy nagy tapasztalatot szerzett különböző szektorokban követően, beléptem az áramszolgáltatási szektorba. Spanyolországban a szektor 1997-ben liberalizálódott, lehetőséget adva az ügyfeleknek arra, hogy több mint 300 áramszolgáltatóval tárgyaljanak. Jelenleg, több mint 15 év tapasztalattal a szektorban, az az elképzelésem, hogy fontos és referenciakénti cégként pozicionáljuk magunkat a területünkön, amelynek fő célja a szomszédaink problémáinak megoldása.

C&B: Milyen elképzeléseid voltak gyermekkorodban/serdülőkorodban, és milyenek most?
Gaspar Sempere: Gyermekkorban, mint mindenkinek, sok álma van az embernek. Néhányan focisták akarnak lenni, mások bikaviadorok… Én viszont mindig is vállalkozó akartam lenni. Ahogy már korábban mondtam, egy nagyon kis családi vállalkozásban nőttem fel, és az álmom az volt, hogy azt országosan és nemzetközileg fejlesszem. Különféle okok miatt magáncéghez kellett mennem, és később beléptem az energiaszektorba. Véleményem szerint a leggyönyörűbb dolog a munkámban az, amikor látod, hogy az ügyfél hálás, mert sikerül megtakarítást kínálni az energiahatékonysági megoldásainkkal.

C&B: Milyen élet- és üzleti elveket követsz?
Gaspar Sempere: Családi szokásból korán kelek, és a munkaidőm 6 órakor kezdődik. Ellenőrzöm az e-maileket, látom a napi eseteket az eladóknál és különböző problémákat az aláírásoknál. Ezenkívül naponta elküldöm az újításokat. 6:30-tól 7:00-ig felkészülök az irodába menésre, hogy felügyeljem az emberi csapatot. A telefonom egész nap működik, hogy figyelmet szolgáltassak az eladóknak, az ügyfeleknek, a munkavállalóknak. Szabadidőmben szeretek sportolni, főként sétálni. Ez lehetővé teszi számomra, hogy elszakadjak a napi stressztől. Naponta 10, 12, sőt 15 km-t is megteszek – ez segít abban, hogy fizikailag és mentálisan felkészüljek a következő napra.

C&B: Hogy érintette a pandémia és a gazdasági válság az tevékenységedet?
Gaspar Sempere: Mi, Spanyolországban, körülbelül két évig egy olyan nemzeti problémával voltunk, ami miatt be kellett zárni az irodát és otthon kellett dolgoznunk. Az egész csapat átállt a távmunkára, és nehéz volt, mert napról napra bezártan voltál a házban. Egyébként a jelenlegi munka a fotovoltaikus napelemes telepítések esetében a pandémia végéig leállt. Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek előzetesen jóváhagyott kölcsöneik voltak, a munkát már nem végezték el, és a kölcsönük is törölték, stb. Az ukrán háború, az emelkedő költségek, mindez nehéz akadály volt a munkánk számára.

C&B: Megoszthatsz valamilyen szórakoztató helyzetet a tevékenységedből?
Gaspar Sempere: A mi anekdotáink mindennapiak, nagyon szép, hogy 50% vagy akár annál több megtakarítást kínálunk. Személyes elégedettséget generál a vállalkozások, a KKV-k és mindenféle állampolgárok segítése. Az édesapámra gondolok, egy idős pár, akik aggódnak, hogy ne költsenek túl sokat a számláikon, és akiknek meg kell találniuk a lehető legjobb árat.

C&B: Egy lehetséges ügyfél/partner vagy munkaadó előtt állsz. Milyen mondat segítségével győzöd meg őket?
Gaspar Sempere: Az a híve vagyok, hogy az élményen keresztül győzzek meg, elmondjam, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, és megmutassam a személyes és közvetlen kezelésünket. Ma nagyon hidegek az áramszolgáltató cégek, a figyelempontról a ügyfél nagyon messze van. Mi személyre szabott kezeléssel különbözünk, inkább leülünk az ügyfél elé, és elmondjuk nekik az előnyöket, anélkül, hogy bírálnánk a versenytársakat. A szerepünk az, hogy védelmet nyújtsunk az ügyfélnek a nagy áramszolgáltató cégekkel szemben.

C&B: Milyen tanácsod van azoknak, akik épp most kezdenek vagy bizonytalanok?
Gaspar Sempere: A tanácsom az embereknek az lenne, hogy tanuljanak, szerezzék meg a tudást, mert hasznos lesz, és bátorítjuk őket, hogy tegyék ezt az energiahatékonyság világában. Nagyon érdekes jelenünk van, ahol sok pénzt lehet keresni. Energia megoldásokat kínálunk kezdeti befektetés nélkül, a megtakarításokkal fizetve vissza azt a kölcsönt, amelyet a számlájukon spóroltak.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?
Gaspar Sempere: Régen a tanulmányok a munkára összpontosítottak, olyan elméleteket kínáltak, amelyek a szakmai kimenetre irányultak. Ma talán a képzés már nem ilyen. Hiány van a képzett személyzetben. Szerintem a képzést ezen igények lefedésére kellene irányítani.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).