Tuesday, June 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapÜzletVilláminterjú Katrina Aleksával: Az AWITÁ-ról, Művészetről, Befektetésekről és Partnerségekről

Villáminterjú Katrina Aleksával: Az AWITÁ-ról, Művészetről, Befektetésekről és Partnerségekről

Katrina Aleksa művészeti tanácsadó, gyűjtő és befektető. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik kiállítások és rendezvények kurátori feladataiban jótékonysági és kereskedelmi szervezetek számára Európában és az Egyesült Államokban. UHNW (Ultra High Net Worth – ultra nagy nettó vagyonú) magánszemélyeknek és vállalatoknak nyújtott művészeti tanácsadói feladatokat látott el, valamint művészeket menedzselt és nagy kereskedelmi partnerségeket tárgyalt le. A művészeti világon kívül Katrina lelkes befektető alternatív eszközosztályokban és szenvedélyes szószólója a nők képviseletének, az esélyegyenlőségnek és az általános sokszínűségnek.

C&B: Mi az AWITA?
Katrina Aleksa: A Nők Művészeti Szövetsége (AWITA) egy nonprofit szervezet, amely a művészeti szakmában dolgozó nők karrierfejlesztését támogatja. 2016-ban alapították, és átfogó online és személyes programot kínál, amely szakmai fejlődési lehetőségeket, mentorálást és hálózatépítést tartalmaz.

C&B: Hogyan jött létre az AWITA?
Katrina Aleksa: Az AWITA egy egyszerű vágyból született, amelyet az alapítótársaimmal osztottunk meg: egy támogató közösség létrehozása, ahol a nők megvitathatják karrierjük kihívásait és megoszthatják szakértelmüket. A 2016-os alapítása óta a szervezet organikusan növekedett, ami jelentős igényt mutat egy ilyen hálózatra.

C&B: Hogyan viszonyulnak gyermekkori/tinédzserkori vízióid a jelenlegi elképzeléseidhez?
Katrina Aleksa: Fiatal koromtól kezdve mélyen belevetettem magam a művészetekbe. Az évek során a vízióm a nők támogatására és megerősítésére összpontosult ezen a területen. Ma hálás vagyok, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy támogathatom a nőket a művészetekben.

C&B: Nevezz meg három alapvető elvet a munkádban!
Katrina Aleksa: Az inklúzió, az empowerment és a folyamatos tanulás elveihez ragaszkodom.

C&B: A pandémia, gazdasági válságok és háborúk befolyásolták a tevékenységeteket?
Katrina Aleksa: A pandémia arra késztetett minket, hogy kiterjesszük nemzetközi online jelenlétünket, és az első két évben 70 online eseményt rendeztünk. Ez segített fenntartani a kapcsolatokat és növekedni fizikailag és virtuálisan is. Következő fejezetünk a globális terjeszkedést foglalja magában, kiemelve “Weather Forecasts” sorozatunkat, amelyben művészeti szakemberek beszélnek városuk művészeti tájképéről. Ezek az ülések értékes forrásokká váltak a nemzetközi tudás építésében és a nők világszerte történő összekapcsolásában.

C&B: Milyen érvekkel győzöd meg partnereidet és ügyfeleidet?
Katrina Aleksa: Gondoljon arra, hogy mit tud hozzájárulni a hálózathoz, nem pedig arra, hogy mit kínálhat a hálózat Önnek. Ez az átalakító gondolkodásmód támogató környezetet teremt, amely akkor jelenik meg, amikor egy szobában van 200 nővel, akik segíteni akarnak egymásnak a növekedésben – ez valóban egy gyönyörű élmény.

C&B: Van tanácsod azok számára, akik kezdők vagy bizonytalanok?
Katrina Aleksa: Azt tanácsolom, hogy lépjenek és próbáljanak ki különböző dolgokat a haladás érdekében. Az elkötelezettség és a kemény munka elengedhetetlen – az út megtalálása megköveteli az első lépések megtételét.

C&B: A társadalom és a művészeti világ ma elérte a valódi potenciálját?
Katrina Aleksa: Jelenleg a társadalom és a művészeti világ nincs ott, ahol lehetne. A művészeti világot nagyrészt nők vezetik, akik gyakran szabályozatlanok és alulértékeltek. Az Egyesült Királyság művészeti piaca 9,2 milliárd fonttal járul hozzá a gazdasághoz, a nők esetlegesen 6 milliárd ebből a bevételből felelősek. Közelgő “BUILD YOUR OWN ART WORLD” konferenciánk június 5-én a Christie’s aukciósházban célja, hogy támogassa ezeknek a tehetséges nőknek a karrierfejlődését őszinte beszélgetéseken és gyakorlati workshopokon keresztül.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).