Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierBeszélgetés Viorel Cun a SMART HR előtt

Beszélgetés Viorel Cun a SMART HR előtt

Az emberi erőforrások iparában, ahol a technológia és az innováció minden munkaaspektust átalakít, két évtizedes tapasztalattal a értékesítésben, partnerség menedzsmentben és műszaki területeken, Viorel átformálja az HR táját, ügyesen navigálva az iparág bonyolultságai között, tökéletes egyensúlyt tartva az empátia és innováció között. Pontosan előre látja, hogy az HR-ben a jelentős átalakulás az automatizálás és mesterséges intelligencia integrációjában lesz, amelyek csökkentik az ismétlődő feladatokat, helyet hagyva az alapvető emberi készségekre: empátia és kíváncsiság. Tisztában van a túlzott technologizálódás csapdáival, és létfontosságú egyensúlyt tart fenn az innováció és emberiség között, hangsúlyozva, hogy “az embereknek emberekre van szükségük” kritikus területeken, mint az értékesítés, HR és tanácsadás.
Egy innovatív megközelítésen keresztül a sokféleség és befogadás terén, Viorel előmozdítja egy valóban befogadó munkakultúrát, érvelve, hogy az empátia és kíváncsiság, amit az ügyfelek felé nyújtanak, tükröződnie kell a dolgozókkal való kapcsolatokban is. Kiemei az olyan környezet létrehozásának fontosságát, ahol a dolgozók értékelve és motiválva érzik magukat, elismerve az alkalmazottak boldogsága és a produktivitás közötti közvetlen kapcsolatot.
Viorel különös hangsúlyt fektet a tehetségmenedzsmentre és a munkahelyi jólétre, hangsúlyozva egy olyan wellbeing program szükségességét, amely az alkalmazottak igényeire szabott, és előmozdítja a folyamatos tanulás kultúráját. A munkahelyek jövőjét rugalmasnak és az alkalmazottak változó igényeihez igazodónak látja, sürgetve az HR vezetőket, hogy prioritásként kezeljék a projekteket és a teljesítményt a fix munkarendek helyett.
Kiemelkedő vezetői képességekkel és termékfejlesztési tapasztalattal, Viorel Cun valódi innovátor, elkötelezett az HR világának átalakítására oly módon, hogy az emberiség kerüljön a figyelem középpontjába.

C&B: Széleskörű tapasztalattal a műszaki területeken és a partnerség menedzsmentben, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy az automatizálás és a mesterséges intelligencia integrációja az HR jövője?
Viorel Cun: Az egyetlen állandó a változás… Az egy munkakörre beérkező önéletrajzok mennyisége hatalmas, és ez növekvő mennyiséget és nyomást jelent az HR osztályokra, amelyeknek meg kell találniuk a „tűt a szénakazalban”. Egy jól szervezett és automatizált rendszerrel az ismétlődő folyamatok megszüntethetők. Az AI segítségével az HR szakembereknek időt lehet szabadítani arra, ahol szükség van: a legmegfelelőbb tehetségek megtalálására.
Az általam tartott HR workshopokon egyre több szakember jelenik meg, akik új megoldásokat keresnek az új jelöltek vonzására.


C&B: Hangsúlyoztad az empátia és kíváncsiság fontosságát, mint alapvető emberi készségeket az automatizálás korában. Hogyan gondolod, hogy a vezetők művelhetik ezeket a tulajdonságokat magukban és csapataikban, és hogyan kellene integrálniuk ezeket az HR stratégiákba?
Viorel Cun: A példamutatás erejével a csapatok számára és a soft skills kompetenciák növelésével. Az életkor, nem vagy etnikai hovatartozás alapján történő sztereotípiák – amelyek Romániában gyakoriak – megszüntetésével. A döntéseket a kompetenciák és teljesítményindikátorok alapján kell meghozni, és azokat ennek megfelelően kell jutalmazni.

C&B: Az innovatív megközelítésed a sokféleség és befogadás terén milyen stratégiákat gondolsz, hogy implementálhatók lennének egy valóban befogadó munkakultúra előmozdítására?
Viorel Cun: Nincs egyetlen AI megoldás/pill, amely valóban megoldaná ezt minden cég számára. Bármely stratégiát empátiával és kíváncsisággal kell felépíteni az alkalmazottak és ügyfelek felé, hogy egy tökéletes ökoszisztémára törekedjen. “A boldogság valami, amit soha nem érünk el, de érdemes érte egész életen át futni,” mondja egy helyi rockzenekar.

C&B: A munkahelyek jövőjére vonatkozó víziódban hangsúlyozod a flexibilitást és adaptabilitást. Milyen fő változásokat előrejelzel a munkahelyek tervezésében és az HR politikákban, hogy támogassák ezt a víziót?
Viorel Cun: Imádom látni az embereket a parkban egy padon dolgozni, egy kávézóban. Személy szerint bevezettem a walk&talk-ot bizonyos értekezleteken fantasztikus eredménnyel. Csodálatos látni az embereket természetesen mosolyogni az értekezleteken – és a mosoly az első lépés a produktivitás felé, nem csak közvetlen ügyfélszolgálati tevékenységekben, hanem szemtől szemben a saját kollégákkal is. Az emberek, akik mosolyognak és boldogok, könnyebben közelítenek empátiával és kíváncsisággal a kollégák vagy ügyfelek felé.

C&B: Az elmúlt években széleskörű tapasztalatot szereztél a LinkedIn használatában az aktív vezetők generálására. Hogyan gondolod, hogy a módszered átültethető a tehetségek azonosítására és vonzására?
Viorel Cun: Mivel a LinkedIn egy élő adatbázis, az automatikus frissítésekkel kapcsolatban maradunk, elősegítve az autentikus beszélgetéseket, amelyek a márkaismertség növelését és az aktív vezetők generálását stimulálják. 20 éve vagyok az értékesítésben, és csodálatos új embereket megismerni. Minden LinkedIn profil egy valódi élettörténetet rejt – és én imádom a valódi történeteket.

C&B: Tartasz egy workshopot a SMART HR eseményen. Elmondanád, miért gondolod, hogy az embereknek részt kellene venniük ezen az eseményen, és különösen a te workshopodon?
Viorel Cun: A workshopjaimon csak két diát használok, és ez csak a struktúra miatt van. Egyébként a résztvevőket egy olyan párbeszédre hívom meg, ahonnan együtt tanulunk, felfedezzük a valódi történeteket emberekről és cégekről, akiknek valódi szükségletei vannak. Amint megértjük ezeket a szükségleteket, nagyon könnyű toborozni vagy pozícionálni magunkat egy jelölt előtt.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).