Sunday, May 19, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKülönleges Vendég"Ionut Andrei, a v8 CEO-ja és alapítója: A munka az a jármű,...

“Ionut Andrei, a v8 CEO-ja és alapítója: A munka az a jármű, amely elvisz engem a célomhoz.”

Ionut Andrei vállalkozó, marketing szakértő, kommunikációs stratéga és időnként üzleti tanácsadó. Szereti a sportot, a horgászatot, a bonsai fákat, és büszkén vallja magát boldog apának. Több mint 20 év tapasztalatával a kommunikáció területén, ő alapította és már több mint 10 éve vezeti a v8-at (egy teljes körű kreatív ügynökséget).

C&B: Mi is az a v8?

Ionut Andrei: A v8 egy olyan kreatív ügynökség, amely az ötleteken keresztül generál értéket – ezt tanúsítják az elmúlt években kapott több mint 50 díj az ügyfelek portfóliójáért. Egyszerűbben fogalmazva, olyan üzleti és marketing stratégiákat dolgozunk ki, amelyeket látható eredményeket hozó kommunikációs kampányokkal öltöztetünk fel.

C&B: Hogyan kezdődött ez a történet?

Ionut Andrei: Több mint 10 évvel ezelőtt az a vágy vezérelt minket, hogy “jobbat” csináljunk, nem pedig “többet”. És a “jobb” kreativitást jelent – ez a differenciáló tényezőnk. Az az elvünk, hogy az ötlet üzleti generátor lehet, amíg értéket képvisel, és összhangban van egy stratégiai iránnyal. Bár kezdetben digitális kommunikációs ügynökségként kezdtünk, eredményeink széleskörű szolgáltatásokra ajánlottak minket ügyfeleinknek. Ma egy teljes körű ügynökség vagyunk, elsősorban víziót és kreativitást szállítunk. Ha megvan ez, minden más csak részlet.

C&B: Gyerekkor/serdülőkor…

Ionut Andrei: Nagy rögbi játékos akartam lenni. Nem sikerült. Azután nagy elektronikai szakértő. Azután nagy közgazdász. Ezek közül egyik sem valósult meg. (Kérlek, vegyél észre egy “nagy” ismétlődést 😊) Tehát eladtam fagyit, majd számítógépeket építettem, aztán weboldalakat és online áruházakat, és végül sok éves tapasztalattal a médiában és a kreativitásban végeztem. Mindeközben annyit kísérleteztem, amennyit csak lehetett, igyekeztem megérteni a fogyasztót, és pontosan azt adni nekik, amire szükségük van. Ez lassan azok felé terelt, amerre ma tartok, a kommunikációs területre.

Mindezekben közös a munka. Korán megértettem, hogy bármit is csinálok, a munka az a jármű, amely elvisz engem a célomhoz.

C&B: Mi a titok?

Ionut Andrei: Olvass, sportolj, kövesd a szenvedélyeidet, hanyagold az híreket, sétálj minden nap, mosolyogj annyit, amennyit csak tudsz. És tölts időt szeretteiddel.

C&B: Milyen hatással voltak a pandémia, gazdasági válságok vagy háborúk az üzletedre?

Ionut Andrei: A pandémia alig befolyásolta minket. Ez azért van, mert a v8 üzleti modell kissé más. Ez egy kreatív üzlet, és a kreatívok nem az irodában találják az ötleteiket. Értéket generálnak, ehhez pedig teljes mobilitásra van szükség. Gyakorlatban, amikor a pandémia elérte a céget, egyszerűen folytattuk, amit addig is csináltunk. Ráadásul még fel is adtuk a fényűző ügynökségi központunkat, mivel senki sem járt már az irodába. Három évvel később már globálisan működünk, kizárólag távoli munkavégzéssel, és csodálatosan működik. Az eredmények magukért beszélnek.

C&B: Mit jelent számodra a mobilitás az üzleti tevékenységedben?

Ionut Andrei: A mobilitás fantasztikus. Sok előnyt hoz, de néhány kisebb kellemetlenséget is. Barcelona, ​​Basel, Kolozsvár, Szófia, Berlin, Brassó, Vama, Bukarest, Delta – ezekről dolgozunk, de minden reggel Zoomon találkozunk. Ez néha kihívást jelent, mert nem mindenhol ugyanaz az időzóna. Ellenben rendkívül hasznos tudni, hogy van-e hó a lejtőn, van-e tömeg a határon, van-e valahol a világban koncert.

C&B: Milyen érveket használsz az érdeklődő ügyfelek meggyőzésére?

Ionut Andrei: A hírneved megelőz téged. Ez az egyik kommunikációs törvény. Ha az asztalhoz kerültünk egy potenciális ügyféllel, az azt jelenti, hogy valamit jól csináltunk, valami beszél értünk. Innen fontos tudni, hogy nem egy sor vagy három szaltó győzi meg őket. Az a gondolkodásmód, a vízió, a vállalkozásuk megértése, és nem utolsósorban az értékek összehangolása, amelyekben mindketten hisznek.

C&B: Milyen tanácsot adnál a kezdőknek vagy a határozatlanoknak?

Ionut Andrei: Próbálkozz. Hibázz. Majd kevesebb hibát kövess el, és tanulj belőlük. Végül a siker el fog jönni. Nincs kézikönyv, minden tapasztalattal jár.

C&B: Milyen a társadalom/generáció, amelyhez tartozol?

Ionut Andrei: Ez egy olyan kérdés, amely annyira bonyolult, mint amennyire szép. És a válasz megértéséhez kissé szélesebb keret szükséges. Mint alapfelvetést mondanám, hogy talán mi, az 45-50 éves korosztály a legtöbb szerencsével megáldott generáció vagyunk. Mert profitálunk a szüleink és nagyszüleink tapasztalataiból, akik majdnem minden ipari forradalmon átesnek, majd legalább három technológiai ugráson keresztül éltek, és ez a folyamat még nem ért véget. Reálisan nézve teljesen átéltük a társadalom fejlődését, láttuk mindazt, ami szép volt, van mire összpontosítani. Bárhogy is számolod, a te életedben pluszban vagy. Gondolj csak bele, amikor a nagyapám született, az izom/agy arány a munkában 80/20 volt. Ma 20/80. Minden megváltozott 100 év alatt. Ráadásul az “izom” területen megmaradt 20% úton van, hogy 10%-ra csökkenjen az AI megjelenésével. Tudom, én természetem szerint optimista vagyok, de ha lépést teszel hátra, akár milyen nehéz is a mindennapi életed, ez az utazás fantasztikus, és éppolyan lenyűgöző része ennek az evolúciónak. Hová tart a társadalom? Nehéz megmondani. Ha a TV-t nézed, biztosan az abszurdum felé halad. Ha olyan emberekkel beszélsz, akik tesznek valamit, akkor biztosan a jó felé. Egy dolog biztos, egyre érdekesebb… és szép.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.