Sunday, May 19, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapEUROPEIoanna Olarescu, a Frarom International East általános igazgatója hangsúlyozza, hogy nőként a...

Ioanna Olarescu, a Frarom International East általános igazgatója hangsúlyozza, hogy nőként a vállalati céloknak összhangban kell lenniük a családi célokkal és a személyes szenvedélyekkel.

Folyamatosan keresünk példaképeket és sikertörténeteket. A mai interjúval új mérföldkőhöz érkeztünk, és felfedezünk egy ideális víziót, amely valósággá vált. Ő Ioanna Olarescu, két N betűvel, egy feleség, anya és karrier menedzser. Szeret felfedezni új dolgokat, imádja a zenét és az utazást, élvezi, amit csinál, és minden tevékenységét szenvedéllyel és elkötelezettséggel végez. Köszönjük neki, hogy kedvesen válaszolt néhány kérdésre.

C&B: Adjon leírást vagy határozza meg tevékenységét!

Ioanna Olarescu: Mi vagyunk azok, akik hasznos és szép kiegészítőket hoznak az életedbe – otthon vagy az irodában. Alapvetően mi cikkeket és kiegészítőket terjesztünk, különösen a vásárlóinknak, akiket három fő kategóriába sorolhatunk: Kulcsfontosságú ügyfelek (nagy kiskereskedelmi láncok vásárlói, mint például a Carrefour, Auchan, Cora, Real, Leroy Merlin stb.), HoReCa (vásárlók éttermekhez, hotelekhez, kantinokhoz és irodákhoz) és online áruház partnereink: diqis.ro és brabantia.com.ro.

C&B: Hogyan hangzik a karrier- vagy vállalkozási története?

Ioanna Olarescu: A karrierem és a Frarom International Est cég története egyetemi éveim alatt kezdődött. Az esti tanulási lehetőséget választottam, mert ez lehetővé tette számomra, hogy az egyetemi évek minden hat évében dolgozzak. Éltem egy TEMPUS ösztöndíjjal (a mai Erasmusnak megfelelő), amely együttműködést jelentett a Iași-i Gazdaságtudományi Egyetem és Lille között, egyesített kurzusok és gyakorlati program. Hat hónapon át tanultam Iașiban, hat hónapot Lille-ben, majd hat hónapot töltöttem gyakorlaton Párizsban (a Frarom vállalatnál). A program végén, 1994. február 17-én a Frarom International Est bejegyzett a Kereskedelmi Nyilvántartásba, székhellyel Iași-ban.

C&B: Amúgy is, hogyan mutatkozna be szigorúan a számok alapján?

Ioanna Olarescu: Egy érdekes kihívás. Számokban valahogy így néz ki: 28 év Frarom, 34 év boldog házasság, 2 csodálatos gyermek (Adara és Dorian), körülbelül 10 kiváló, elkötelezett és hatékony munkatárs, külső és belső partnerek (tiszteletből nem használok számokat rájuk), akikkel több mint 10 éve együttműködünk, szállítás több mint 300 üzletbe, 2 weboldal (online áruházak: diqis.ro és brabantia.com.ro) gyors országos szállítással.

C&B: Válaszai között említette a családot. Családi vállalkozás?

Ioanna Olarescu: Igen, a Frarom International Est egy családi vállalkozás. Az élettársam, Gheorghe Olărescu, ugyanúgy a vállalat társa, mint ahogy én is vagyok. Ráadásul örömmel jelentem, hogy a testvérem, Cristina Soficu is velem van a pénzügyi igazgatóként, a kezdetektől fogva. Már a második generációnál járunk a vállalatban, a lányunk, Adara Olărescu, jogász részvételével. Ott van még a csapat, a Frarom család fontos része.

C&B: Milyen célokkal nyitotta meg a Frarom International Est vállalkozást?

Ioanna Olarescu: Nőként a vállalati céloknak össze kell olvadniuk a családdal és a szenvedélyekkel kapcsolatosakkal. A szenvedélyről kezdenék, mert vágyakoznunk kell és még a tevékenységeket és vállalkozásokat is szenvedélyeink alapján kell fejlesztenünk/végrehajtanunk; máskülönben szomorúak leszünk, még akkor is, ha üzletben sikeresek vagyunk. Nagy szenvedélyem, legnagyobb szenvedélyem a Home Deco területéhez kapcsolódik. Bármi felfedezéssel elragadtatva vagyok ezen a területen. Amikor az idő és a körülmények engedik, utazom, és arra törekszem, hogy egyre több megoldást fedezzek fel. Ez a terület rendkívül kielégítő, mert készségeken, kreativitáson és szenvedélyen alapul.

A családról nem kell mondanom, mennyire fontosak a nők és mennyire fontos, hogy ne térjünk el az ideális vetülettől. Szerencsés voltam, hogy megértettek és támogattak a

családomban. Őszintén szólva, az, hogy szorosan együtt dolgozom szeretteimmel, boldoggá tesz, és megadja nekem azt az energiát, amire mindannyiunknak szüksége van.

A vállalkozásunkkal kapcsolatban ott vagyunk, ahol lenni akartunk, és ahogyan szükségünk van a növekedésre, úgy növekszünk. A legfontosabb az, hogy élvezzük az ügyfelek és partnerek bizalmát és támogatását – biztosan jó úton járunk.

Összefoglalva, egy olyan vállalkozást szerettem volna, ami a szenvedélyből születik, egy szép családot, és egy olyan vállalkozást, amelyben a család is részt vesz, hogy minden egy egészséges környezetben bontakozzon ki, és mindenki által elfogadott legyen. Minden nap hálás vagyok mindezért.

C&B: Milyen voltak a gyermekkor/tinédzserkorbeli víziói, és mik azok most?

Ioanna Olarescu: Mindig szerettem dolgozni. Aktív személynek láttam magam, jó és kedves emberek körül és értékelve. Nem tudtam pontosan azonosítani azt a területet, amely betöltene engem, közöttünk, senki sem tudta volna szétválasztani és meghatározni azt a területet, amelyen tevékenykedem. Azonban világosan láttam a munka és a cselekedetek módját. Legnagyobb kívánságom az volt, hogy olyan dolgot csináljak, ami boldoggá teszi a lelkemet, és pontosan ezt teszem – minden nap hatalmas türelemmel, szenvedéllyel és rugalmassággal járulok hozzá, hogy ellenálljunk és folytassuk, amit a családdal és a Frarom csapatával 28 év alatt létrehoztunk.

C&B: Hogyan befolyásolta/befolyásolja a Pandémiai Válság az Ön tevékenységét, és milyen következtetések születtek?

Ioanna Olarescu: A pandémia nagyon megviselte partnereinket, és következésképpen minket is, így újra kellett találnunk magunkat, megoldásokat kellett találnunk, és jelen kell lennünk a kiskereskedelmi piacon.

Az online jelenlét, mind a saját áruházainkban, mind a partnereinknél, segített nekünk abban, hogy szállítsunk, amikor minden bezárt. Az, hogy stratégiát dolgozunk ki a holnapra gondolva, lehetővé teszi számunkra, hogy lépéselőnyben legyünk az idővel szemben, és folytassuk üzletünket. Sosem állunk meg; még most is partnereket keresünk a kiskereskedelmi szektorban, vállalkozásokat üzletekkel az előcsarnokok és a Home Deco területén, olyan partnerek, akiknek segíthetünk nagykereskedőként, széles választékú termékek és gyors országos szállítás kínálásával.

Bizonyára voltak veszteségeink is – elvesztettünk olyan kollégákat, akik féltették a jövőt egy kisvállalatban, elveszítettünk forgalmat, elveszítettünk nyereséget, de ezek a veszteségek összefűztek minket, motiváltak, és a maradt csapat rendkívüli, és nem találok elég szavakat arra, hogy megköszönjem nekik.

Ha itt kellene egy következtetést levonnunk, ezek után a nehéz évek után, az üzenet az lenne: légy rugalmas, légy kész, amikor lehetőség adódik, légy óvatos és következetes, légy tisztességes, és mindenekelőtt, légy EMBER!

C&B: Milyen tanácsokat/útmutatást adna azoknak, akik kezdetben vagy bizonytalanok?

Ioanna Olarescu: Indulj ki egy ötletből, egy verbalizált és vállalt célból, ne a pénzkeresés vágyából. A anyagi kielégülés természetesen követi, ha a cél szenvedéllyel és sok bevonódással valósul meg.

Indítsd el az új vállalkozást bátorsággal, legyél türelmes magaddal és a körülötted lévőkkel, mindig tájékozódj az újdonságokról, és magad körül válogatott emberekkel vesd körül magad.

C&B: Kérjük, adjon saját meghatározást a társadalomra, a vállalkozásokra és a karrierre Romániában!

Ioanna Olarescu: Senkit sem vádolva azt mondanám, hogy a társadalom megosztott, a jogszabályok bizonytalanok és bizonytalanok, ami azonban lehetővé teszi a vállalkozások kreativitását, de hatalmas energia, idő és pénz fogyasztásával jár, főleg mivel az oktatás és a karrier a munkahelyen valósul meg, és nem az iskolában, ahogyan kellene!

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.