Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekKarrierről és átalakító menedzsmentről, Petre Nicolae.

Karrierről és átalakító menedzsmentről, Petre Nicolae.

A CBC Romania ügyvezető igazgatójaként 2005 óta, Petre Nicolae kiemelkedik a román üzleti piacon széleskörű tapasztalatával a transzformatív tanácsadásban, szervezeti és stratégiai menedzsmentben, üzleti coachingban, csapatépítésben és integrált transzformatív képzésben. Több mint 15 év tapasztalattal a vállalati vezetésben, Petre Nicolae 2003 óta szentelte magát a tanácsadásnak, specializálódva a stratégiai és szervezeti menedzsmentre.

Petre Nicolae vezetésével a CBC Romania elindította az egyetlen programot Romániában, amely az általános igazgatókra és a felső vezetőkre irányul, így referencia ponttá vált Romániában a transzformatív képzés és tanácsadás területén. Ph.D. fokozattal rendelkezik az értékesítési és marketing menedzsmentben, valamint EMBA-t szerzett a CNAM Parisban, Petre Nicolae rendelkezik azzal a szaktudással, hogy az egyik legfontosabb tanácsadóvá váljon a román piacon a stratégiai menedzsment tanácsadás, coaching-mentoring, toborzás és fejvadászat területein.

A GM Master Class Academy képzési program az egyetlen Romániában, amely akkreditált tanúsítványt kínál a román állami szervektől a COR szerint. Négy kötelező modullal és két választhatóval strukturált: cég szervezése és átszervezése, folyamatok és szervezeti rendszerek menedzsment térképezése, teljesítménymenedzsment, stratégia fejlesztése és implementációja, coaching technikák menedzsereknek, és vezetői coaching. A program résztvevőinek többsége a végzettek ajánlására érkezik, akik úgy vélik, hogy a program jelentősen javította üzleti vezetői készségeiket, és megosztják tapasztalataikat a CBC-n belül.

A program fejlesztése sikeres volt a CBC Romania számára, a vállalat 2014-ben 27%-os bevételnövekedést rögzített, ami azt mutatja, hogy Romániának szüksége van ilyen fejlesztési programokra a felső vezetők számára.

Petre Nicolae karrierje érdekes volt, számos változáson ment keresztül. Az évek során, ami jelentős pillanatnak tűnt a karrierjében, mint például egy könnyű előléptetés a felügyelői szerepkörbe az Interbrandsnál, később kiderült, hogy tévedés volt, vagy legalábbis elhamarkodott döntés volt hátrányokkal, amelyek később váltak nyilvánvalóvá. Ilyen pillanat volt például a könnyű előrelépés az általános igazgatói pozícióba az European Drinksnál, valamint a piacán belüli top 5-be való bekerülés. A “Stratégia a teljesítményért” mottóval vezetve a CBC megoldást kínál a menedzsereknek, akik fenntartható stratégiákat és organikus vállalati fejlődést szeretnének építeni.

Az utóbbi években Petre Nicolae a nagy nemzeti vagy multinacionális vállalatok toborzására és fejvadászatára összpontosított. Csalódottan szembesült a munkáltatók hajlandóságával, hogy a munkavállalók készségszintje helyett az idősebbeket részesítik előnyben, Petre Nicolae nehézségekbe ütközött megfelelő jelöltek kiválasztásában a vezetői pozíciókra. Bizonyos helyzetekben kénytelen volt jobban felkészült, több tapasztalattal rendelkező személyeket külföldről alkalmazni.

Egy másik probléma, amellyel a román munkavállalók szembesülnek, Petre Nicolae szerint a kiégés gyakorisága. A fizikai és mentális kimerülés pillanata a kihívások hiányában, akik nem fejlesztették készségeiket, veszélyt jelenthet a vállalatra, ha top-men
edzsment pozíciókat töltenek be. Ez a helyzet egyre több 40 feletti munkavállalóra vonatkozik, akik elveszítették állásukat, komoly kihívásokkal szembesülnek, amikor másik pozíciót keresnek, különösen, ha szintjük az elmúlt években stagnált.

Szakemberként Petre Nicolae fontosnak tartotta az őszinte visszajelzés nyújtását azoknak, akik a kínált állásokra jelentkeztek.azonban ez negatívan fogadták a románok. Egy kellemetlen élmény ezzel kapcsolatban néhány olyan jelöltet érintett, akik negatív visszajelzést kaptak miután állásokra jelentkeztek, ahol Petre Nicolae végezte a fejvadászatot. A visszajelzéssel elégedetlenül negatív kampányt indítottak a CBC ellen a legtöbb szakmai weboldalon. Ez volt azoknak a pillanatoknak egyike, amikor Petre Nicolae arra a következtetésre jutott, hogy a románokat inkább hazudják meg; nem akarják tudni, pontosan hol állnak. Ezért most csak szűrt visszajelzést nyújt.

Idén Petre Nicolae célja, hogy megnyissa Románia első Marketing Akadémiáját, ahol a marketing tanácsadás módszertanát adják át. A program a módszertani átadás modellje alapján működik, amely gyümölcsözőnek bizonyult, figyelemre méltó eredményeket biztosítva. Így Petre Nicolae értékes tudást ad át a marketing területén, egy növekvő szektorban, segítve a román szakembereket, hogy az európai vállalatok szabványaihoz igazodjanak az üzleti szektor iránti elkötelezettségükkel és szenvedélyükkel Romániában.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).