Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapÜzletA zenétől az ingatlanokig - Achilleas Pitoulias története

A zenétől az ingatlanokig – Achilleas Pitoulias története

Achilleas Pitoulias a Greco Casa ingatlankonzultációs vállalat alapítója, és a bukaresti egyik legnagyobb lakókomplexum értékesítési menedzsere – az Aqua City-é. Achilleas görög, de már 9 éve él Romániában. Szenvedélyét az emberekkel való kapcsolatépítés iránt üzleti vállalkozássá alakította, amely az ingatlanok, az befektetők és az üzleti kapcsolatok terén hidalja át a két országot.

C&B: Kérem, mutassa be tevékenységét!
Achilleas Pitoulias: Az Aqua City lakókomplexum értékesítési menedzsere vagyok, egy ingatlanprojekt, amely közel 2000 lakásból áll, és 7 hektáros területen épült Bukarest közelében, a Morii-tóhoz. Ugyanakkor olyan céget fejlesztek, amely megkönnyíti a románoknak a görög ingatlanokhoz való hozzáférést. Ez egy olyan szolgáltatás, amely eddig nem létezett Romániában, és nagyon szükséges, mert a görög ingatlanügyletek nagyon különböznek a romániaiaktól – elsősorban a bonyolult és folyamatosan változó jogszabályok miatt.

C&B: Mi a fejlődéstörténete?
Achilleas Pitoulias: Szakmai pályafutásom eleinte nem az ingatlanokkal volt kapcsolatos. A thessaloniki és corsoi konzervatóriumban tanultam, Görögországban. Kilenc évvel ezelőtt jöttem Romániába. Mivel a családi vállalkozás az ingatlanokkal foglalkozott, intenzív “átalakításon” mentem keresztül ezen a területen. Szerencsére az ingatlan telitalálatnak bizonyult számomra: élvezem az emberekkel való kommunikációt, a városhoz való kapcsolódást, és mindazt, amit kínál. Először értékesítési ügynökként kezdtem, később az Aqua City projekt értékesítési menedzserévé váltam – Bukarest egyik legnagyobb ingatlanprojektjének. Eközben az vállalkozás is vonzott, és görög származásomat kihasználva létrehoztam a Greco Casa-t – egy ingatlan tanácsadó vállalatot, amely a görögországi ingatlanügyletekre specializálódott.

C&B: Milyen volt gyerekkorod/kamaszkorod víziója, és milyen most?
Achilleas Pitoulias: Amikor fiatal voltam, zenész akartam lenni, mert az anyám zenetanár volt, és minden gyerekkori tevékenységem a zenéhez kapcsolódott. Egy utazás Kínába megváltoztatta az életemet, és előtérbe helyezte és fejlesztette vállalkozói képességeimet. Romániában a baráti köröm az ingatlanokhoz kötődött, így ez a terület nagyon vonzott, és úgy hiszem, az erőfeszítéseim és tehetségem itt koncentrálódnak. Azt szeretném, hogy a Greco Casa egy jól ismert márka legyen a görögországi ingatlanvásárlásokban való komolyság és hatékonyság terén.

C&B: Milyen elveket alkalmazol az életben és a munkádban?
Achilleas Pitoulias: Az életben és a szakmában engem az adakozás elve vezet. Hiszem, hogy mindig kedvesnek és adakozónak kell lenni, amikor lehetőség adódik rá. Hiszem, hogy minden emberi kapcsolat, minden tapasztalat valami jót hoz az életedbe – tanít valamit.

C&B: Hogy befolyásolták a járványok, gazdasági válságok a tevékenységedet?
Achilleas Pitoulias: Határozottan. Az ingatlanipar felére csökkent, de lehetőségem volt saját vállalkozásomat, a Greco Casa-t elindítani. Emellett még a járvány idején is sikerült elég jól eladnom lakásokat, ami biztosított nekem egy jövedelmet. Ugyanezt nem mondhatom el a zenészekről, akiknek nagyon nehéz időszakot jelentett ez a periódus.

C&B: Megosztanál vicces helyzeteket az aktivitásodból?
Achilleas Pitoulias: Bár elég jól beszélek románul, nem vagyok anyanyelvi beszélő, és néha a kifejezéseim vicces helyzeteket teremtenek. Ez még interjúkban is előfordult, amikor azt mondtam, “Az elmúlt éveket válság, járvány, üzleti hanyatlás érintette… minden jól néz ki, növekedés.”

C&B: Egy potenciális ügyfél/partner vagy munkáltató előtt állsz. Melyik mondat győzi meg őket?
Achilleas Pitoulias: Nincs varázsszó. Hangulatra van szükség a meggyőzéshez. Meg kell hallgatni az ügyfelet, látni, mi érdekli őket, és beszédet kell formulálni az érdekeik szerint. Meg kellhallgatni és szinkronban kell lenni az ügyféllel, beszélni az ő nyelvén.

C&B: Milyen tanácsot adnál azoknak, akik a kezdeteknél vagy bizonytalanok?
Achilleas Pitoulias: Minden kezdet nehéz, de ha van álmaik, kitartással kell követniük, és nem állhatnak meg a legkisebb akadálynál sem. Jobb hibázni a próbálkozás közben, mint egyáltalán nem próbálkozni.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?
Achilleas Pitoulias: Az utóbbi 20 év rendkívüli technológiai fejlődése lehetővé tette a mindenféle információhoz való hozzáférést: jobb vagy kevésbé jó. A társadalom is fejlődött az általa felfogott információ és tapasztalat típusa alapján: jobb vagy kevésbé jó. Azt hiszem, Romániának több polgári nevelésre van szüksége, az igazi értékekkel való találkozásra, nem a hamis értékekre, amelyeket ma mindenhol promótálnak. Ellenkező esetben kockáztatjuk, hogy a sikert kizárólag a pénzben értékeljük, és ez az igazi értékek fejlődését befolyásolhatja.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).