Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapÜzletEgy sikeres ügyvéd portréja: Emilio Alonso Luque Ascanio és útja az üzleti...

Egy sikeres ügyvéd portréja: Emilio Alonso Luque Ascanio és útja az üzleti világban

Emilio Alonso Luque Ascanio egy hosszú pályafutással rendelkező ügyvéd. 2008 óta kulcsszerepet játszik a szektorban, saját jogi irodáját vezeti Bukarestben. Vállalkozói látásmódja arra ösztönözte, hogy aktívan foglalkozzon azzal, ami a spanyol befektetőket Romániában érdekelheti, megkönnyítve számukra a piacra való belépést különböző mechanizmusokon keresztül. Ez előtérbe helyezte őt azoknak a szakembereknek a körében, akik részt vesznek a Romániai Spanyol Üzleti Szövetségben (ASEMER), 2020 óta elnökként tevékenykedik.

C&B: Írja le tevékenységét.
Emilio Luque: Napi tevékenységem jelentős része különböző, az irodánál megnyitott ügyek megoldása körül forog. Ez teljes alkalmazkodást igényel, mivel jellegüknél fogva egy dinamizmust hordoznak magukban, ami nehezen egyeztethető össze egy rutinnal. Hozzá kell adnunk az ASEMERR-en belüli szerepvállalás felelősségét is, amely szintén figyelmet igényel, órákhoz nem kötött módon. Képes vagyok sikeresen kezelni a napi kihívásokat, mert mindig is prioritást élvezett számomra, hogy olyan szakemberekkel vegyem körül magam, akik megértik az üzleti perspektívát, és természetesen családom támogatásának köszönhetően.

C&B: Hogyan fejlődött pályafutása/üzleti tevékenysége?
Emilio Luque: Tanulmányaim befejezése óta tudatában voltam annak, hogy az utam saját vállalkozás megnyitásához vezet. Másoknak végzett gazdagító tapasztalatok után felmerült a lehetőség, és úgy döntöttem, hogy elindulok egy úton, ami már több mint 15 éve tart.

C&B: Milyen víziói voltak gyermekkorában/serdülőkorában és milyenek most?
Emilio Luque: Mint bármely felnőtt, az évek múlásával egyre inkább tudatában lesz annak, hogy a gyermekkorban megfogalmazott utópisztikus ideálok helyet kell hogy adjanak egy olyan tevékenységnek, amely objektivitással van jellemezve, összhangban azzal a környezettel, amelyben a világ mozog, különösen az üzleti világ és a jelenlegi piacok. A globalizáció kiváló lehetőségeket hozott, de kihívásokat is, amelyeket alázattal és folyamatos tanulással kell megközelítenünk, mert a tökéletes versenypiac, amelyet az osztálytermekben tanulmányozunk, sajnos nem létezik, és ha fenntartani és növekedni szeretnénk, ahogy az én esetemben is, hajlandónak kell lennünk folyamatosan alkalmazkodni.

C&B: Melyek azok az élet- és munkaelvi alapelvek, amelyeket követ?
Emilio Luque: Függetlenül attól, hogy mennyire fejlődik a társadalom, a siker szinte minden aspektusát az emberi kapcsolatok határozzák meg, így az, hogy hogyanlépünk kapcsolatba másokkal, elkerülhetetlenül meghatározza az útunkat. Ezért fő erőfeszítésem az emberek és az általuk szembenézett helyzetek és körülmények megértése (alapvető a szakterületemen) és ezek alapján egy szakmai kapcsolat kiépítése.

C&B: Hogyan érintették a pandémia és a gazdasági válságok a tevékenységét?
Emilio Luque: Üzleti tevékenységem alapvetően más vállalkozók által végzett befektetésektől és az ezekből eredő körülményektől függ. A pandémia és más gazdasági válságok által generált kontextus érintette az iroda és a szövetség tevékenységét, de büszkén mondhatom, hogy sikeresen szembenéztünk velük.

C&B: Megoszthatná velünk néhány szórakoztató helyzetet?
Emilio Luque: Szakmai életem során rengeteg volt, különösen mint spanyol ügyvéd Romániában, de ezeket egy másik alkalomra tartogatom 🙂

C&B: Ön előtt áll egy lehetséges ügyfél/partner vagy munkaadó. Milyen mondatot használ meggyőzésükre?
Emilio Luque: Ahogy korábban említettem, tevékenységem jellege miatt kapcsolatba kerülök különböző és számos terület szakembereivel, nincs varázsszó, amely meggyőzné őket. Az én esetemben sokkal inkább analitikus és személyre szabott.

C&B: Milyen tanácsot adna azoknak, akik most kezdik vagy bizonytalanok?
Emilio Luque: Azt hiszem, minden vállalkozó egyetért velem abban, hogy a kitartás alapvető. Ez az a tulajdonság, amely valakit a döntéseiben szilárdan tart, mert minden erőfeszítés mögött látja, ami eredetileg arra ösztönözte őket, hogy ezeket a döntéseket meghozzák.

C&B: Mi a véleménye a társadalomról és annak fejlődéséről?
Emilio Luque: Az elmúlt években szédületes változást tapasztaltunk a társadalomban. A technológiai fejlődés megrázta a világ alapjait, ahogy ismertük, és úgy gondolom, abszolút szükséges megérteni, hogyan kombinálhatjuk az előző generációk tudását és tapasztalatait a millenniumi generációk és a Z generáció innovációjával, hogy modern társadalmunkat össze tudjuk hangolni. És ez visszavezet ahhoz az elvhez, hogy mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell az emberek és körülményeik megértése terén.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).