Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierCarlos Valenciano Moyano és fejlődése az üzleti és telekommunikációs világban

Carlos Valenciano Moyano és fejlődése az üzleti és telekommunikációs világban

Carlos Valenciano Moyano egy vállalkozó, aki több mint 30 év tanulással és tapasztalattal rendelkezik a hátizsákjában. Jelenleg ő az Alai Secure nevű, az IoT (Dolgok Internete) ökoszisztémára szakosodott telekommunikációs vállalat növekedését és nemzetközi terjeszkedését vezeti, mint a vezérigazgató. A működés és a verseny sikeres volt Spanyolországban, Kolumbiában, Chile-ben, Peruban, Mexikóban és Ecuadorban.

C&B: Írd le a tevékenységedet.
Carlos V: Az elmúlt 5 évben vezetem az Alai Secure növekedését és nemzetközi terjeszkedését, egy olyan vállalatot a telekommunikációs ipar egyik legkeresettebb szektorában: az IoT-ben (Dolgok Internete). Mi voltunk az elsők az európai kontinensen, amikor 2005 körül elindítottuk működésünket, és 2019 óta terjeszkedünk a spanyol-amerikai piacra. Dolgozunk olyan fejlett szektorokban, mint a távközlés, biztonság, viselet, és telemetriában, hozzájárulva a vállalatok digitális átalakulási folyamatainak felgyorsításához a sajátkezű és biztonságos kapcsolódás által.

C&B: Hogyan fejlődött a karriered/vállalkozásod?
Carlos V: A szakmai pályafutásom több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött fiatal vállalkozóként, egy kis családi ipari vállalat alapításával. Ez volt az első kudarcom 6 év tevékenység után, és ezáltal az első lecke, talán a legfontosabb. Nagyon érdekes évek voltak, amikor megtanultam az ember fontosságát, hogy körülvegye magát megbízható és szakmailag jobb emberekkel, akik kiegészítik és megerősítik a gyengeségeidet.
Ezekben az első években sok tanulság volt, és azok meghatározták a további szakmai életemet. Azóta különböző bővítési és növekedési projekteket vezettem nemzetközi és nemzetközi szinten, olyan multinacionális vállalatoknál, mint a Prosegur, Tesa Assa Abloy, Sector Alarm, és jelenleg az Alai Secure-nél. Kisvállalkozásokban vagy családi vállalkozásokban, mint a Chillida Seguridad, Sabico vagy Sten.
Közös elemként mindig vállalkozói hozzáállással, amit belső vállalkozónak lehet meghatározni. És ahogyan látod, nagyon különböző tevékenységek és szektorok; ipari szektor, építőipar, biztonsági szolgáltatások, távközlés, IoT. De, bár nagyon különböző projektek és nagyon különböző iparágak voltak, mindig olyan projektek voltak, amelyeket vállalatok vagy üzleti egységek indítására vagy újraindítására terveztek nemzetközi vagy nemzetközi szinten. Üzletfejlesztés és értékesítés, stratégia kidolgozása, példamutatás (Hands-On), és emberek által.
Az évek során mindig két kulcs volt; a képesség, hogy üzleti lehetőségeket láss előbb, mint mások, és egy különleges érzékenység a jó és tehetséges emberek felismerésére és megtartására.

C&B: Milyen volt a gyerekkori/serdülőkori víziód, és mi az most?
Carlos V: Semmi köze hozzá, ha, ha, ha. Amikor gyerek/születésnapos voltam, katonai repülőgép-pilóta akartam lenni. Talán a Top Gun filmnek volt valami köze hozzá…
A repülés adrenalinja részben pótolódott 4 évig, amikor spanyolországi gyorsasági motorversenyzőként versenyeztem (a jelenlegi Moto 2 megfelelő kategóriái).
Több mint 3 évtizedes szakmai pályafutás után ez a kockázatvállaló szellem és a sebesség öröme mérséklődött. Részben azért, mert az évek során a különböző projektekben részt vevő vállalatok nagyon kihívást jelentő munkát végeztek. Mindig nagyon kihívást jelentő feladatokkal, magas szintű eredménykövetelményekkel és mindig nagyon rövid határidőkkel.
A jelenlegi vízióm most személyesebb és nyugodtabb kihívások felé fordul. Két dolog, ami iránt szenvedélyt érzek: először is Spanyolország történelme, különösen az imperialista korszak, és azok a kulcsok, amelyek révén évszázadokon át sok eredményt értek el, valamint az azt követő hanyatlás kulcsai. Másodszor, a konyhaművészet és a gasztronómia, és a kapcsolat közöttük.

C&B: Milyen élet- és tevékenységi elveket követsz?
Carlos V: Egész egyszerűek; az élet minden területén a szabadság híve vagyok, élj és hagyd élni. És valami, ami elveszett, hogy kellemesen és művelt módon éljen, mindig tiszteletben tartva másokat.
Fizikai szempontból egészséges étkezési szokások, anélkül, hogy lemondanék egy jó étkezés öröméről családi vagy baráti körben, és napi rendszerességű testmozgás, de obszessziók nélkül. Főleg több mint két órát sétálok naponta, szerencsém van, hogy természetben és mezők között élek, és ez lehetővé teszi, hogy naponta sokat sétáljak a kutyámmal.

C&B: Hogyan befolyásolta tevékenységedet a járványok és gazdasági válságok?
Carlos V: A gazdasági válságok mindig érintenek, nagyobb vagy kisebb mértékben, és ebben az értelemben én sem voltam kivétel.
A járvány válsága valóban megváltoztatta az életemet. A munkavégzés lehetősége otthonról technológia segítségével lehetővé tette számomra, hogy folytassam vállalatom nemzetközi terjeszkedését anélkül, hogy el kellene hagynom a házat és több mint 7 országban, és az, hogy ma is folytathatom ezt a tevékenységet, radikális változást jelentett a személyes és szakmai életemben.
Korábban kb. 3 órát utaztam naponta az irodába és haza. Ma ezeket a három órát arra használom, hogy kicsit többet aludjak, testmozgást végezzek, és több időt töltssek a családommal. Ez sok békét ad nekem, lehetővé teszi, hogy sokkal nyugodtabban közelítsem meg a szakmai napomat, és fizikailag és mentálisan is felkészültem.
A szerencse az, hogy a pandémia nem érintette közvetlenül a közeli körömben senkit súlyosan.

C&B: Megosztana vicces anekdotákat a tevékenységéről?
Carlos V: Ezernyi anekdotát mesélhetnék, ahogy elképzelnéd, de valójában a tevékenység maga a legviccesebb. Imádom azt, amit csinálok, piaci réseket vizualizálva, amelyeket még nem fedeztek fel, napi szinten jó emberekkel dolgozni, és ráadásul sokkal tehetségesebbekkel, mint én, és mindezt együtt sikeres szakmai teljesítménnyé és eredményekké alakítani, szuper vicces és nagyon jutalmazó.

C&B: Egy potenciális ügyfél/vállalati partner vagy munkaadó előtt áll. Mi az a mondat, ami meggyőzi őket?
Carlos V: Valójában nincs egyetlen mondat, ahogy nincs egyetlen körülmény sem. Minden munkaadó vagy minden ügyfél más, és az időpontok is mások. Valójában a lényegi pillanatokra adott ajánlásom mindig ugyanaz. Légy önmagad, cselekedj autentikusan és természetesen, ez mindig működik, még akkor is, ha a másik személy nem kedveli azt, amit kivetítesz. Ha olyan képet próbálsz kivetíteni magadról, amely nem egyezik meg a valósággal, előbb vagy utóbb kiderül. És egész életedben egy olyan szerepet kell játszanod, ami nem illik hozzád, kimerítő lehet…

C&B: Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most kezdenek vagy bizonytalanok?
Carlos V: Nem vagyok az általános tanácsok híve mindazok számára, akik elolvashatják ezt a cikket; hiba lenne. Minden ember egy univerzum, és amikor hozzáadjuk a körülményeket és egy bizonyos időpontot, bármilyen tanács adása tőlem tudatlan volna.
Hogy ne hagyjuk megválaszolatlanul ezt a kérdést, az egyetlen általános ajánlásom, amely mindenki számára és bármikor érvényes, amit gyakorlok és működik: Ha te vagy felelős valamiért, és tőled függ annak javítása, akkor kapcsolódj be. Minden másra, amiről nem függ tőled, még ha befolyásolhat téged, ne aggódj, úgyis megtörténik.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?
Carlos V: Húú, az több könyvhöz is vezethetne, hehehe. Őszintén szólva, nem szeretem azt, amit látok. És ráadásul, amikor sok történelmet olvasol, rájössz, hogy egy állandó ciklusban élünk. A jelenlegi nyugati társadalom súlyos identitásválságot él át; univerzális és alapvető értékek elvesztése, amelyeket hamis értékekkel vagy úgynevezett pogány vallásokkal helyettesítenek.
A szabadságok elvesztése, a valódi szólásszabadság hiánya, és a jelenlegi törlési politika komoly jelei egy társadalom hanyatlásának.
Azonban én optimista vagyok; látok egy fiatal generációt, amely mindent megváltoztathat. Csak hinnie kellene magában és képességeiben, és sikerrel jár, mert nem fogyasztanak híreket a hagyományos médiumokból (TV, rádió és sajtó), ahol folyamatosan negatív üzeneteket kapnak a jövőjükről.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).