Sunday, May 19, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierTapasztalat és vízió a megújuló energia szektorban: Interjú Miguel Antonio Jimenez-nel, az...

Tapasztalat és vízió a megújuló energia szektorban: Interjú Miguel Antonio Jimenez-nel, az AJ BRAND vezérigazgatójával.

Miguel Antonio Jimenez vezetői pozíciókat töltött be olyan területeken, mint az Mérnöki, Ipari Építészet, Tanácsadás és Erőmű Építészet, és pályafutása során világszerte részt vett vállalatokban és projektekben. Most az AJ BRAND vezérigazgatójaként csatlakozott, egy olyan, Romániában, Bukarestben székelő vállalathoz, amely a megújuló energia előállítási projekteknek szenteli magát, ahol az AJ RENEWABLES SRL és az AJ CONSTRUCTION SRL teljes értéket képviselnek egy projekthez – Fejlesztés, Mérnöki, Építés, Üzemeltetés és Karbantartás. Miguel, az AJ BRAND Társalapítóival és Alapítóival együtt, tovább szeretné növelni a vállalatot, kiterjesztve szolgáltatási kínálatát és jelenlétét Európában a közeljövőben.

C&B: Jellemezze tevékenységét.
Miguel: A tevékenység a megújuló energiaerőművekre összpontosít, mind fotovoltaikus, mind szélerőművek, valamint hálózati infrastruktúrájuk tekintetében. Az AJ CONSTRUCTION a csoport legősibb vállalata – kezdettől fogva részt vett a szélerőművek telepítésében, fotovoltaikus projektekben, transzformátorállomásokban és villamosenergia-átviteli vonalakban. Az AJ RENEWABLES 2022-ben alakult, és harmadik felek számára készült projektek fejlesztésére törekedett. Eddig már több mint 700 MW-ot fejlesztett és értékesített, és ambiciózus célokkal rendelkezik a folyamatban lévő projektek számát illetően. Vezetői pozícióból célunk az, hogy integrált megoldást nyújtsunk ügyfeleinknek, kihasználva szakértelmünket az összes projekt fázisában, ami azt jelenti, hogy a fejlesztést és engedélyezési eljárást végrehajtjuk, biztosítjuk az építést és karbantartást, továbbá támogatást nyújtunk a finanszírozási fázisban, és végigkísérjük a projektet egész életciklusában.

C&B: Mi volt a karrier/tevékenységfejlődése?
Miguel: Pályafutásom számos évét felöleli, kezdve azzal, amikor befejeztem egyetemi tanulmányaimat, és technikusként kezdtem egy vállalatnál. Karakterem és tanulni vágyásom miatt olyan pozíciókat kerestem és kértem, amelyek nagyobb felelősséggel és elkötelezettséggel jártak, ahol folytathattam a fejlődést és közvetlenül hozzájárulhattam az irányításhoz és a döntéshozatalhoz. Végül, miután vezérigazgató voltam egy nagyon nagy forgalmú vállalatban, amelynek székhelyei több országban voltak, 2017-ben találkoztam az AJ CONSTRUCTION-nel, amely éppen elkezdte nemzetközi terjeszkedését. Miután együtt dolgoztunk egy ideig, úgy döntöttünk, hogy ugyanarra az útra lépünk.

C&B: Milyen volt gyermekkorában/kamaszkorában a víziója, és mi most?
Miguel: Fiatal koromtól kezdve szerettem építkezni; egyértelmű hivatásom volt. Tanulmányaimat ebben az irányban irányítottam, mérnöki tanulmányokat végezve. Ahogy idősebb lettem, láttam, hogy a döntés változatlan maradt, és úgy éreztem, hogy ez a szakma sok tudást és sokoldalúságot kínál, mivel technológiákat kell ismerni, tervezni és projekteket építeni. Most, már érettebb nézőpontból, értékelem, hogy a kitartás és a család és közeli emberek támogatása sikerre vezetett. A legjobb az, hogy a cselekvés és a munka, amelyet végzünk, arra összpontosít, hogy egy olyan szektort fejlesszünk, amely a megújuló forrásokból származó energia előállítására összpontosít, ami egy előny és szükséglet az emberiség számára. Csökkentenünk kell a szennyezést, és jobb jövőt kell hagynunk utódaink számára. Mindent figyelembe véve, és látva a szükségleteket, a jövőre vonatkozó vízióm a tisztább környezet elérése, a szennyezés csökkentése, és az energiaelőállítás eljuttatása az elszigetelt vagy kevésbé befektetett területekre, ami lehetővé tenné számukra a fejlődést. Személy szerint szándékomban áll továbbra is érlelődni, összekapcsolva a munkát a családdal, barátokkal, sporttal, és támogatva azokat, akik elkezdenek.

C&B: Milyen élet- és tevékenységi elveket követ?
Miguel: Fiatal korom óta nagyon hasonlóan viselkedtem, alázattal mindenkitől tanulni, fegyelmezettséggel és következetességgel elérni a célt, alkalmazkodni a változásokhoz vagy ellenállóképességhez, integritás, tisztelet az emberek iránt, és támogatás mindabban, amit csak tudok az emberek személyes és szakmai fejlődése érdekében. Mindezeket alkalmazom a szakmai és személyes fejlődésemben, csapatokat hozva létre, velük dolgozva, képezve, támogatva és védelmezve őket szükség esetén. Egy olyan csapatot hozok létre, amely azonosul a vezetőjével, küzd az elérhető célokért, saját céljainak tekinti azokat, és együtt fejlődik. A mindennapi tevékenység gyors tempót követel tőlünk, de belsővé tett elvekkel a hozzájárulás természetesen megtörténik. Az elvek mellett napi tevékenységeket is meghatározok, hogy átnézzem a munkát, megbeszéléseket folytassak, stratégiai döntéseket hozzak, sportoljak, stb.

C&B: Hogyan befolyásolták az Ön tevékenységét a járványok és gazdasági válságok?
Miguel: Valóban érintették minden szektort, mert a humanitárius tragédia mellett láttuk a nemzetközi szállítás függőségét, a költségeket, az időt. Ebben a helyzetben sok folyamatban lévő projekten dolgozunk tovább, de másokat meg kellett állítani a hiányzó anyagok és emberi erőforrások miatt. Most arra kell összpontosítanunk, hogy korlátozzuk ezeket az hatásokat, mivel néhányuk továbbra is fennáll, mint például a magas szállítási költségek, a hiányzó néhány anyag. Emellett megtanultuk, hogy figyelmesnek és felkészültnek kell lennünk a gyors alkalmazkodáshoz.

C&B: Megoszthat vicces anekdotákat a tevékenységéből?
Miguel: Többet is emlékszem, de az egyik, amelyet szeretek mesélni, utalva utazásainkra ezen a területen, az az, hogy, a tokiói repülőtéren, Japánban, az egyik sok gyors úton való utazásom során, miután több napig senki sem beszélt spanyolul, távolban meghallottam néhány spanyolt, és végül közelítve, szakmai kollégák voltak, akik véletlenül arra jártak. Ebben a szektorban sok tisztelet és fegyelem van a kollégák és versenytársak között.

C&B: Egy potenciális ügyfél/társ vagy munkaadó áll előtted. Hogyan győznéd meg őket?
Miguel: Évek óta dolgozom ügyfelek technikai csapataival projekteken vagy tárgyalásokon igazgatókkal, és igyekszem előre látni a projektjük igényeit, mielőtt ők jeleznék azokat nekem. Így keresünk megoldást vagy alkalmazkodunk a javaslathoz, hogy kínálhassunk nekik. Ha világos, mi a meglévő igény, akkor dolgozhatunk az opciók megtalálásán vagy alkalmazkodásán. Ezért mindig azt mondom nekik, hogy mondják el nekünk, mit szeretnének, és mi dolgozni fogunk azért, hogy azt javaslatunkban megkapjuk és együtt optimalizáljuk. Így gyakran jó megállapodások születnek, ahogyan én sokszor tettem, jó kapcsolatokat fenntartva az ügyfelekkel.

C&B: Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most kezdik vagy bizonytalanok?
Miguel: Nem merem adni a tanácsot. Minden személynek megvannak a saját víziói, személyes helyzetei, és az, ami jó tanács lehet valakinek, mások számára nem feltétlenül jó. Általában megosztom velük a tapasztalataimat, az elveket, amelyeket követek, tevékenységeimet, napi rutinomat, és így mutatom meg az eredményeket az én esetemben, inkább, mint hogy másoknak mondjam meg, mi lenne a legjobb számukra. Hagyjuk mindenkit saját következtetéseit levonni.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?
Miguel: Számos olyan szempont van, amely aggaszt engem, és bár egyes esetekben megoldásokat találnak, gyorsabban kellene haladnunk. Ezek olyan kérdések, mint a globális instabilitás az elmúlt hónapok és évek során, amelyek befolyásolják a népesség és a szállítás biztonságát, és hatással vannak a globális gazdaságra, a környezetvédelem, amelyet magunkra kellene erőltetnünk, és tiszteletben kellene tartanunk jóváhagyott szabályokat, és még ambiciózusabb követelményeket kellene megállapítanunk. Dolgoznunk kell, és ezt tesszük mind személyesen, mind az AJ BRAND szintjén, ahogy azt ESG politikánkban is mutatjuk, a jövő generációiért, a fenntarthatóság javítása érdekében, az emberek integrációjának segítéséért, az emberi jogok megerősítéséért, és annak biztosításáért, hogy a technológiák az emberek javát szolgálják.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.