Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekEgy nagyszerű vezető az vállalatot egy olyan ökoszisztémaként látja, ahol az emberek...

Egy nagyszerű vezető az vállalatot egy olyan ökoszisztémaként látja, ahol az emberek fejlődhetnek, növekedhetnek és támogathatják egymást.” – David-Sebastian Stein, vezető partner a Signium-Stein & Partner

A Executive Search területet a kíváncsiság, a türelem az információk befogadására és megértésére jellemzi, más szóval a résztvevőkkel való kapcsolatteremtés. Milyen most Romániában az emberi erőforrások piaca, milyen előnyökkel jár ezen a területen egy globális közösség tagjának lenni, és milyen értékeket kellene egy vezetőnek magáénak tudnia 2022-ben? Minden válasz és még több egy exkluzív interjúban David-Sebastian Stein-nal, a Signium-Stein & Partner romániai ügyvezető partnerével.

C&B: Mint egy több mint 27 éve az HR területén működő cég ügyvezető partnere, figyelembe véve német eredetét, hogyan írná le Románia piacát?

David-Sebastian Stein: Ez egy nagyszerű kérdés! Az én szemszögem szerint, a makrokörnyezetre tekintve, a román piac az emergens piacoktól egy érett piac felé való átmenetben van, ami magasabb fokú versenyt és transzparencia követelményeket hoz magával. Ezenkívül egyre több bizalmat látunk a helyi vállalatoktól, startupoktól és befektetési alapoktól, amelyek továbbfejlesztett piacokra terjeszkednek és túlnéznek a saját határaikon. Egy másik bátorító tendencia, hogy egyre több regionális és akár globális központot látunk Romániában, így áttértünk az „kelet-európai országról, ahol olcsó munkaerőt találhatsz” egy stratégiaiabb dimenzióra.

Vezetés és emberek tekintetében Románia már jelentős előrelépéseket tett az „ismétlésen alapuló tanulástól” egy megoldás-orientált ökoszisztémáig. Azonban figyelembe véve Románia oktatási alapját, ezt a viselkedést későbbi szakaszokban tanítják, és valószínűleg még időbe telik, amíg a diverz gondolkodás széles körben elismerést nyer.

C&B: Mik azok a fő vállalkozói értékek, amelyeket mindig szem előtt tart és alkalmaz?

David-Sebastian Stein: Erősen hiszünk abban, hogy a cél, azaz a „miért” ami mögött csinálod, az egyik legkritikusabb aspektus, amikor a vállalkozásról van szó. Ha csak pénzt akarsz keresni, rossz irányba fektetsz be, és végül a vállalkozásod kudarcot vall. Azonban, ha azért indítasz vállalkozást, hogy a társadalomnak szolgálj, páratlan terméket vagy szolgáltatást hozz létre, vagy egyszerűen csak az ambíció hajt, hogy jobban csinálj dolgokat, mint bárki más, akkor a motiváció igaz, és végül lehet esélyed a sikerre. Számunkra alkalmazzuk a folyamatos javulás elméletét, az ambíciót, hogy projekt
ről projektre javuljunk, és próbáljuk mérhető hatást gyakorolni a velünk dolgozó szervezetekre és végső soron a társadalomra. Őszintén törődünk az ügyfelek üzleti tevékenységére gyakorolt hatásunkkal, és merünk hinni abban, hogy segítünk a vállalatoknak elérni vagy kihívni a látomásaikat, megfelelő vezetési megoldásokat biztosítva, az elkötelezettséget fokozva, ami innovációhoz vezet, és végül mindez nagyobb társadalmi hatáshoz kell, hogy vezessen – ezt reméljük, hogy a hozzájárulásunk.

C&B: Milyen volt a 2021 a Signium – Stein & Partner számára, és milyen kihívásokkal szembesültetek?

David-Sebastian Stein: Mivel 2020-ban rekordévet zártunk, amikor a járvány elkezdődött, észrevettük, hogy a gazdasági válság és a járvány hatásai valóban 2021-ben értek minket. Üzletünk jelentősen függ a külföldi közvetlen befektetésektől vagy a helyi M&A tevékenységektől, és ezeket az adatokat figyelve látjuk, hogy a kereslet ezekkel a tevékenységekkel összefüggésben késleltetéssel jelentkezett. Azonban valójában örültünk annak, hogy volt némi szabadidőnk üldözni regionális növekedési ambícióinkat, tovább fejleszteni és bővíteni szolgáltatásainkat. Ezenkívül új menedzsment csapatunk van Ausztriában, és a Signium Globális Igazgatóságába való megválasztásommal együtt nagyon ambiciózus globális kezdeményezések tervezését is elkezdtük.

Sajnos néhány kollégánk úgy döntött, hogy 2021-ben a vállalat lassulása miatt elhagyja a céget, és most, hogy a kereslet fokozatosan növekszik a 2022 elején, szükségessé vált új kollégák toborzása a vállalatunk számára.

C&B: Mik a 2022-es üzleti céljaitok?

David-Sebastian Stein: Az ECE szinten ambíciónk, hogy a csapatot szakértelem és sokféleség szempontjából növeljük, tovább fejlesszük a vezetési és tanácsadási gyakorlatot, és új piacokra terjeszkedjünk, ahogy eredetileg 2021-re terveztük. Globálisan áttértünk a vezetési modellt a szolgáltatások nyújtásától az agilitásra, összpontosítva a partnerek bevonására és összekapcsolására, a szakértelem megosztására és a folyamatos tanulás és fejlesztési kezdeményezések konszolidálására.

C&B: A Stein & Partner több éve tagja a Signium-nak. 2021-ben úgy döntöttetek, hogy átalakítjátok a vállalkozást és Signium – Stein & Partner néven újra brandingeljétek. Milyen fő különbségeket hozott ez a döntés?

David-Sebastian Stein: Ez nehéz döntés volt számunkra, mivel a Stein & Partner erős márka Romániában, és az elmúlt 27 évben az Executive Search legmagasabb minőségű szolgáltatásainak egyik szolgáltatójaként ismerték el. Azonban figyelembe véve, ami a legjobb az ügyfelek számára, úgy gondoljuk, fontos, hogy részesei legyünk egy globális közösségnek, amely biztosítja a kollektív tanulást és fejlesztést, miközben egyidejűleg megosztja az ügyfelek szakértelmét és elkötelezettségét. És mindezen felül számunkra elégedettséget jelent a lehetőség, hogy támogassunk egy nagyobb közösséget, és büszkék vagyunk arra, hogy új ötleteinket és kezdeményezéseinket globálisan értékelik.

C&B: 2021-ben a Signium Globális Igazgatótanácsának tagjává választottak. Hogyan érzi magát ebben a pozícióban majdnem egy év után? Mit jelent ez?

David-Sebastian Stein: Ahogy az előző pontban említettük, izgatottan látjuk, hogy ötleteinket és kezdeményezéseinket értékelik, és fejlesztési céljaink összhangban vannak a globális trendekkel az Executive Search területén. Ez további megerősítést és erőt ad nekünk irányunk követésében.

Egy év hivatali idő után azt mondhatom, hogy elégedett vagyok a haladással, és továbbra is stratégiai és adminisztratív döntéseket hozunk a hálózat átfogó fejlesztésével és koordinációjával kapcsolatban.

C&B: Hogyan teltek az elmúlt két év a Signium – Stein & Partner számára, különösen az HR területén, két kihívásokkal teli év a pandémia alatt?

David-Sebastian Stein: Ahogy korábban említettük, úgy gondoljuk, hogy a pandémia különösen 2021-ben ért minket; 2020 rendkívül jó volt, és bizakodunk abban, hogy 2022 is egy másik nagyszerű év lesz számunkra. A piacot tekintve általában az Executive Search iparág nagyon szorosan kapcsolódik a gazdasági fejleményekhez. Azonban egyre több lehetőséget látunk arra, hogy támogassuk a vállalatokat vezetési és tanácsadási szolgáltatásokkal, segítve a kompetencia modellek kialakítását és a változási folyamatok vezetését.

C&B: Mit gondol, mi tesz egy vezetőt nagyszerűvé?

David-Sebastian Stein: Személy szerint, mint az agilis vezetési elméletek nagy rajongója, egy nagyszerű vezető úgy látja a vállalatot, mint egy ökoszisztémát, ahol az emberek fejlődhetnek, növekedhetnek és támogathatják egymást. Ebben a környezetben a vezető felelős azért, hogy létrehozza és megvédje azt a szerkezetet, amely biztosítja, hogy a közösség minden tagja felfedezhesse igazi potenciálját, és rendelkezésre álljon a szükséges tér a növekedéshez. Azonban amikor vezetési stratégiákat alkalmazunk, fontos, hogy mindig figyelembe vegyük a vállalat fejlesztési szakaszát, azaz, hogy startupról, növekedésbarát környezetről, érett üzletről vagy átszervezési/turnaround esetről van-e szó. Továbbá, az a stratégia és kompetencia modell megértése kulcsfontosságú, amelyre a vállalatnak szüksége van a céljainak eléréséhez.

Amit eddig az életben megtanultam, az az, hogy nincs helyes vagy helytelen, csak többé-kevésbé megfelelő megoldások adott körülmények között. Lehetnek a legfényesebb ötleteid és elméleteid, de hallgatnod kell, figyelembe kell venned az érdekelt feleket, és várnod kell a megfelelő pillanatra vagy nevelned kell a szervezetet. Ez egyébként nem csak a vezetési stratégiákra, hanem bármilyen változási helyzetre is vonatkozik.

C&B: Mik a 2022-es vezetői értékek legfontosabbjai? Van-e esetleg olyan érték, amely a pandémia kontextusában korábban nem volt olyan fontos, de most kiemelkedik?

David-Sebastian Stein: A pandémia megmutatta nekünk, hogy nem vagyunk egyedül ezen a bolygón, és meg kell tanulnunk élni és integrálódni a természettel. Ezért úgy gondolom, hogy az ESG (környezeti, társadalmi, irányítási) trend lesz az új gazdasági fejlődés hajtóereje és a vezetőknek figyelembe kell venniük ezt a kulcsértéket. A 20. század rendkívüli életszínvonalat hozott az emberiség számára, és fel kell gyorsítanunk a fejlődést a természettel való harmónia megtalálása felé. Határozottan hiszünk abban, hogy a technológia segíthet ebben az irányban haladni, de minden társadalmi és gazdasági fejlődés aspektusát figyelembe kell vennünk, beleértve az állattenyésztést, az energiát és a gazdasági rendszer minden tagját.

C&B: Van valami tanácsa azoknak az egyéneknek, akik az Executive Search cégeknél, mint a Signium – Stein & Partner, tanácsadóvá szeretnének válni? Mi teheti őket kiemelkedővé?

David-Sebastian Stein: Legyen kíváncsi! A munkánkat csak akkor lehet jól végezni, ha valaki hajlandó befogadni, elemezni az információkat és valódi örömöt talál a vállalatok és szakemberek támogatásában. Iparágunkban, és általában a szakmai szolgáltatások területén, sok információt lehet befogadni, mivel projektalapú. Az Executive Search tanácsadónak képesnek kell lennie arra, hogy könnyen váltson teljesen eltérő témák és érdekelt felek között, és sok időbe telik, hogy ezt gyorsan megtehesse. Ha nem a kíváncsiság hajt, és nincs türelmed az információk befogadására és megértésére, vagy ha nem érdekelnek valóban az érdekelt felek helyzeteinek megoldása, szinte lehetetlen ezen a területen sikeresnek lenni.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).