Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapÉletmódFlorin Cujba: Elindultam egy ígérettől, amit saját magamnak tettem, hogy a legegészségesebb...

Florin Cujba: Elindultam egy ígérettől, amit saját magamnak tettem, hogy a legegészségesebb életmódot folytatom.

Florin Cujba már 18 éve dolgozik Fitness Szakértőként és Főedzőként, számos tanulmánnyal és szakosodással a területen, amelyet további tanulmányokkal a menedzsment és vállalkozás terén egészített ki. Ő a “Eleven” és “Test Egyensúly” módszerek megalkotója, és egyedi koncepciót fejlesztett ki a központjában – egy jól strukturált és hatékony programot, amely három lényeges egészséges test aspektusát kombinálja: orvosi rehabilitáció (kineziterápia, fizioterápia, osteopátia, Yumeiho terápia, elektroterápia), táplálkozás és fitness. Ez a koncepció minden korosztály számára személyre szabott, és magában foglal egy kezdeti felmérést és specifikus eljárásokat, amelyeket a fizikai aktivitás után alkalmaznak.

C&B: Mi motivált téged, amikor a fitnesz területén választottál karriert?

Florin Cujba: Egy ígérettől indultam, amit saját magamnak tettem, hogy a lehető legegészségesebb életmódot folytatom. Nincs fontosabb az egészségnél, ezért választottam ezt a területet, amely iránt már az iskolában is szenvedélyem volt.

C&B: Hogyan történt az átmenet a személyi edzői pozícióból az egészségügyi és táplálkozási szektorban vállalkozóvá és egy fitnesz és táplálkozási központ fejlesztőjévé?

Florin Cujba: Kezdetben nem szerepelt a terveim között, hogy saját vállalkozásom legyen, de 2018-ban, néhány kiemelkedő eseményt követően úgy döntöttem, itt az ideje saját fitneszre szakosodott helyiséget nyitni. Úgy akartam csinálni a dolgokat, ahogy én hiszem, hogy ezen a területen kellene. Az átmenet zökkenőmentesen zajlott, tekintettel arra, hogy továbbra is személyi edző maradtam, bár a vezetési feladatok elég igényesek.

C&B: Mit jelent egy ilyen vállalkozás, és hogyan néz ki Romániában?

Florin Cujba: Az általam választott modell, bár Romániában egyedülálló, alapvetően azon elv alapján működik, amely szerint bármilyen egészségügyi központban történnie kellene. Mielőtt bármilyen fizikai aktivitásba kezdenél, először dolgoznod kellene a testtartásodon, kiküszöbölni az esetleges hiányosságokat, amelyek sérülésekhez vezethetnek, hogy az azt követő gyakorlatok hosszú távon hatékonyak legyenek. Ezután szükséges az étrend összehangolása és személyre szabása az adott személy igényei szerint. Csak ezután kell áttérni a fitnesz erőfeszítésekre. Ez az a szakasz, ahol a testnek erőfeszítést kell tennie és támogatnia kell ezt a törekvést. Egyensúlytalan testtartás és megfelelő táplálkozás nélkül nem lehet fitneszmozgást végezni, és automatikusan elérni a kívánt eredményeket.

C&B: Melyek voltak a legnagyobb kihívások számodra ezen az úton, mind általános mentalitás, mind az egészségügyi és megelőzési szegmensben történő vállalkozásfejlesztés tekintetében?

Florin Cujba: Nem mondanám, hogy kihívást jelentettek volna az aspektusok, amíg három alapvető ember áll melletted: egy kompetens könyvelő, egy háziorvos és egy ügyvéd. Mint minden vállalkozónak, neked is védelmet kell kapnod az út elején. A könyvelő megmutatja, mit jelent egy egészséges vállalat, az ügyvéd megvédi és tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan lehet megfelelni a jogi szabályoknak, míg a háziorvos folyamatosan figyelemmel kísér, hogy elkerülje az esetleges egészségügyi problémákat, amelyek a stressz és a gyors tempójú vállalkozás kezdetéből adódhatnak. Ilyen támogatással az út biztosan stabilabbá válik.

C&B: Éppen a járvány előtt tervezted a fitneszközpont bővítését. Hogyan befolyásolta ez téged, különösen úgy, hogy sok tevékenységet korlátoztak?

Florin Cujba: Most úgy gondolom, hogy a járvány egyedülálló lehetőség volt a fejlődésre számomra. Beléptünk a vállalati területre, szerződéseket kötöttünk kineziterápia, fitnesz és táplálkozási szolgáltatásokra, mind egyéni, mind csoportos formában, online. A

vállalatok azonnal megértették, hogy az egészség a legfontosabb szempont a munkavállalók számára, és megnyitották az ajtókat ebben az irányban. Előnyünk volt a pályázatokban, és még mindig az a pályázatokban, az általunk alkalmazott megközelítésünkben említett lépcsők egyedi koncepciója és termékünk által hozott eredmények. Büszkék vagyunk rá!

C&B: Milyen lehetőségeket hoztak neked ezek a két év a fejlődésre?

Florin Cujba: Az online terület nem volt olyan termék, amelyet komolyan fontolóra vettünk volna. Tiszta véletlen volt, hogy amikor az első lezárás bekövetkezett, épp az első profi streaming stúdió indítására készültünk. Abban a pillanatban mi voltunk az egyetlenek, és azt hiszem, még mindig azok vagyunk, akik két profi streaming stúdióval rendelkeznek, magas teljesítményű felszereléssel, profi kamerákkal, speciális fényekkel és műszaki megfigyelő kamerákkal, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket. Ezek az előnyök, valamint a szakértői csapat minősége lehetővé tették, hogy gyorsan létrehozzunk jelentős partnerségeket a vállalati szektorban, partnerségeket, amelyek ma is aktívak. Partnereink már beszélnek a programjaink eredményeiről, így nem részletezem azokat. 😊

C&B: Mit tanultál üzleti szempontból a karriered során, mind személyi edzőként, mind vállalkozóként?

Florin Cujba: Az üzleti élet egy olyan terület, amely állandó szervezettséget, kitartást és alkalmazkodóképességet igényel. Az üzleti életben folyamatos mozgás van, és rendkívül szervezettnek és kitartónak kell lenned. Nélkülük a dolgok elérhetése kihívást jelent.

C&B: Melyek azok a legfontosabb üzleti elvek, amelyeket ezekben a két tevékenységi területen alkalmazol?

Florin Cujba: Az általam követett üzleti elvek a következők: eredmények, kitartás, stressztűrés. Ezek mélyen beépültek az én személyiségembe, és átadtam őket az üzletnek.

C&B: Melyek azok a három lényeges dolgok, amelyeket ügyfeleid tőled tanulnak?

Florin Cujba: Az ügyfél szerepében nagyon eltökéltnek kell lenned, amikor az én szolgáltatásaimat használod. Ez egy kiváló kiindulási pont a kapcsolatunk számára. Az önmotiválás képessége, ügyfeleim szerint, egy másik lényeges együttműködési aspektus. A dolgok tervezése az első foglalkozástól kezdve a harmadik fontos dolog. Az ügyfeleim az első foglalkozástól kezdve tudják, hogy mi fog történni a következő 12-18 héten keresztül a kapcsolatuk velem. Így tisztán látszik az irány és az intenzitás, amellyel dolgozunk, és ez nagyon motiváló mindkét fél számára.

C&B: Mit tanultál az emberekkel való munkából?

Florin Cujba: A legfontosabb az, hogy kölcsönös bizalomnak kell lennie egymás iránt. Ahol nincs bizalom, az eredmények késleltetettek vagy egyáltalán nem jelentkeznek. Az őszinteség nélkül nincs bizalom, és a bizalom nélkül nincsenek eredmények.

C&B: Miért fordulna valaki a központ szolgáltatásaihoz, és milyen konkrét előnyöket talál itt?

Florin Cujba: A megoldásunk átfogó. Az út a központunkba a kineziterápia és a posturológiai osztályon kezdődik, majd áttér a táplálkozásra, és végül eljut a fitneszhez. Gyakorlatilag magunkkal visszük az embert ott, ahol van, és személyre szabjuk az egész útját. Az Optimize Body Center kizárólag személyre szabott szolgáltatásokat kínál a képviselt területeken, kizárólag “egy az egyben” szolgáltatásokat. Minden ügyfél számára van egy szakértőnk, aki folyamatosan felügyeli az útjukat.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).