Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekGabriel Bălăceanu, a HARPAI alapítója, elmesélte nekünk, hogyan jött létre az első...

Gabriel Bălăceanu, a HARPAI alapítója, elmesélte nekünk, hogyan jött létre az első román papírszívószál gyár.

Gabriel Bălăceanu, HARPAI alapítója, egy ambiciózus, optimista, dinamikus egyén, elvekkel és folyamatos fejlődés iránti vágyakkal. Így fedeztük fel őt egy hétköznapi beszélgetésben, és később az interjúban, amit magazinunknak adott. Ezeket a tulajdonságokat az ő vállalkozói szerepére vetítve megértjük, hogyan jött az ötlet, mi volt a vízió, és hogyan történt a megvalósítás. Természetesen minden mögött egy történet húzódik. Az interjúra való választás a kíváncsiságból eredt egy papírszívószál gyártóval folytatott beszélgetés során – mert meg akartuk tudni, hogy egy ilyen gyártó hogyan alkalmazkodik a jogi követelményekhez és milyen észlelések övezik ezt az új típusú terméket.

C&B: Röviden mutassa be nekünk az üzletét!

Gabriel Bălăceanu: Elsősorban fontos megemlíteni, hogy a HARPAI Románia első papírszívószál gyára. Tevékenységünk a papír ivószálak felelősségteljes gyártását foglalja magában – termékeink minősége felülmúlja az importáltakét. Lényegében foglalkozunk a környezetvédelem szükségességével, alkalmazkodunk a területet szabályozó törvényekhez, és helyes megoldásokat kínálunk a piac és a fogyasztók számára.

C&B: Mesélhetne nekünk az üzlet történetéről? Hogyan kezdődött minden?

Gabriel Bălăceanu: Engedelmükkel, a történetet egy csiszolatlan, népszerű változatban mesélem el. 2019 egy téli éjszakáján, miután túljutottunk az ünnepi mulatozásokon, egy régi barátommal kimentünk, hogy “rendbe tegyük a dolgokat” egy forralt borral, “mint a fiúk”, hogy friss levegőt szívjunk és erővel kezdjük az új évet. Azonban a “fiús beszélgetésünk” gyorsan visszahozott minket a valóságba, a jelenből a jövőbe, a családtól az üzletig, az egyetemi élettől az első millióig terjedően megvitatva, hogyan fejlődhetünk és milyen új trendek várnak ránk.

Számos üzleti ötlet közül, különösen a szükségleten alapuló üzleti ötletek közül, a rövid lista a következőket tartalmazta: környezetbarát termékek/fenntartható termékek, jövőbeli termékek – úttörők a globális piacon és akkoriban Romániában még nem létezők, de várhatóan megjelennek az európai irányelvek nemzeti jogszabályokba való átültetése következtében.

Hazaérve utánanéztem a termék előállításához szükséges gépeknek, és így kezdődött minden. Mivel akkoriban állandóan üzleti ötlet után kutattam, valami kézzelfogható kezdett körvonalazódni.

C&B: Hogyan választotta a nevet?

Gabriel Bălăceanu: A HARPAI név 2019 nyarán született Cerașuban, egy napfényes délutánon, amikor barátom, Marc Bortun a Rusu+Bortunból éppen egy ügyfél számára hozott létre egy márkát. Egy szünetében megkértem, hogy gondoljon ki egy márkát a jövőbeli kis szívószálgyárnak. Majdnem látom, ahogy azt mondja: “Gondoltam valamire; furcsán hangzik, ha japán?” Én: “Nem, bízom abban, amit csinálsz,” és néhány tucat perc múlva előállt a “HARPAI” névvel. A projekt alapja egy varázslatos formula volt, amely most a büszkén viselt nevünkben tükröződik: papír + szívószál = HARPAI.

És így kezdődött a történetünk, a fejlődés és az új dolgok létrehozásának vágyával Romániában.

Az ötlettől a cselekvésig csak egy lépés volt, amit elkötelezettséggel és felelősséggel tettem meg. Így kezdtünk el 100%-ban biológiailag lebomló és újrahasznosítható papír ivószálakat gyártani.

C&B: Milyen víziói voltak gyermekkorában/serdülőkorában, és mik azok most?

Gabriel Bălăceanu: A saját vállalkozás iránti vágyam serdülőkorom óta kísért, ami az egyetem alatt erősödött meg, és ez köszönhető a családomnak.

Serdülőkoromban magas szintű sportoló akartam lenni. Eljutottam oda, hogy megvalósítsam álmaim egy részét. Ha a jövőbe tekintek, ugyanazt a fejlődési pályát szeretném, és tudom, hogy ez csak munkával, erőfeszítéssel és áldozatokkal érhető el, de tudom, hogy meg tudom csinálni.

C&B: Melyek azok az élet- és tevékenységi elvek, amelyektől nem tér el, és mi azok magyarázata?

Gabriel Bălăceanu: Számomra a legfontosabb elv az optimizmus, amint azt a HARPAI jelmondata is tükrözi: „Őrizd meg az élet iránti szomjúságot”. Ezenkívül minden nap tanulok, mosolygok, hálás vagyok, és élvezem mindazt, ami körülöttem történik, legyen az jó vagy kevésbé jó.

C&B: Milyen tanácsa van azoknak, akik az elején állnak vagy bizonytalanok?

Gabriel Bălăceanu: Bízzanak magukban az út elején állóknak, keményen dolgozzanak, tanuljanak minden nap, és szenteljék magukat az üzletüknek. Munka nélkül semmit sem lehet elérni; nem találkoztam olyan emberekkel, akik másképp sikerültek.

Jobban kell hinniük abban, amit csinálnak, mint bárki más körülöttük, és mindig keresniük kell megoldásokat minden helyzetre.

Ebben a pillanatban szinte bármilyen információhoz hozzájuthatnak egy egyszerű kattintással; csak akarniuk kell tanulni és fejlődni.

C&B: Milyen észlelései vannak a társadalomról, az üzletről és a karrierről Romániában?

Gabriel Bălăceanu: Úgy gondolom, hogy a román társadalom folyamatosan fejlődik az üzleti területen. Egyre több közösséget látok, különösen fiatalokból állókat, akik segítik és támogatják egymást az üzletükben.

A társadalomra vonatkozóan a legutóbbi népszámlálás elszomorít, megmutatva Románia oktatási szintjét, ami fájdalmas. Tisztázzuk; csak azt jelenti, hogy jobbak lehetnénk; csak akarnunk kell befektetni a gyerekeinkbe és mindent körülöttünk.

A román társadalom rendkívüli esélyt kap minden szempontból mindazzal, ami most történik a Nemzeti Felépülési és Reziliencia Terv (PNRR) és más európai finanszírozású programokon keresztül.

Például a PNRR programon keresztül beruházások történnek az oktatásba, infrastruktúrába, egészségügybe stb. – megváltoztathatja életminőségünket és oktatásunkat.

Tehát remélem, hogy a román társadalom jobb lesz és a közjó felé tekint, és hiszem, hogy ez meg fog történni.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).