Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapKarrierGina Cruceru, HR Igazgató, KMG International (Rompetrol): Gondolatok 20 év után a...

Gina Cruceru, HR Igazgató, KMG International (Rompetrol): Gondolatok 20 év után a vállalati világban

Gina Cruceru, a KMG International (Rompetrol) csoport Emberi Erőforrás Igazgatója több mint 17 éve dolgozik az emberi erőforrások területén, olyan dinamikus iparágakban, mint az FMCG, a kiskereskedelem és az olaj- és gázipar. Gina sokoldalú tapasztalattal rendelkezik, amely magában foglalja az emberi erőforrás stratégiáját, a szervezeti tervezést, a szervezeti kultúrát, a vezetők fejlesztését, a toborzást és kiválasztást, a teljesítménykezelést, a elismerést és jutalmazást. Majdnem 13 éve, Gina csatlakozott a KMG International (Rompetrol) szervezetéhez, ahol fejlesztette a fent említett területeket. Csoporttársai mellett arra összpontosít, hogy új vezetőket és új szakemberek generációit neveljen az energiaiparban, elősegítve a tudatos választások kultúráját és a közösségi hozzájárulást. Gina empátiára, tiszteletre és felelősségre épülő vezetési stílust támogat, küldetése az emberek és az szervezet eredményeinek előállítása, amit különböző cselekedetekkel közvetít. Gina aktívan támogatja a közösségben hatással bíró projekteket, hangsúlyt fektetve az oktatási projektekre, és “Az Oktatás Átalakításának Nagykövete Romániában” címet viseli.

C&B: Kérlek, mutasd be a tevékenységedet!
Gina Cruceru: Majdnem 13 évvel ezelőtt csatlakoztam a KMG International (Rompetrol) csoporthoz, amikor is aktívan hozzájárultam a szervezeti kultúra átalakításához, valamint a Rompetrol közösségének elkötelezettségének növeléséhez és regenerálásához. Az Emberi Erőforrások csapatával és a csoport más funkcióinak támogatásával arra összpontosítunk, hogy fejlesszük a vezetőket és az új szakembereket. Fő célunk egy hatékony és autentikus vezetési stílus kialakítása, amely hangsúlyt helyez mind a szakmai, mind az egyéni fejlődésre. Tevékenységünk összetett, tekintettel arra, hogy több uniós országban és régióban működünk. Sikerül lefednünk az ipar teljes értékláncát egy hosszú múltú csoportban, amelynek több mint 200 egyedi specializációja van. A Rompetrolban minden demográfiai generáció képviselteti magát, és minden generációnak megvannak a saját igényei, vágyai és motivációi.
Az emberekbe történő befektetések támogatják minden vállalat folytonosságát és fejlődését. A KMG International (Rompetrol) csoport számára ez egy fő elve, amelynek értelmében kollégáinknak lehetőséget kínálunk a fejlődésre és a képességek megszerzésére az átalakulásokkal vezérelt környezetben, különösen egy olyan területen, mint az energia.
Hiszem, hogy egy erős vezetői csapat felelős, és a jövő generációi számára épít ma, mivel az ilyen törekvések eredményei közép- és hosszú távon láthatóak.
Fejlesztési és mentorprogramjaink („Együtt nő a képzés”, „Digitális Nyári Gyakornokság”, szervezeti szerepek öröklődési programjai, „Rompetrol Iskola – Az első lépés a finomító szakmájához”, középiskolai és egyetemi gyakorlatok a helyi vagy más államok piacain) hagyományos kezdeményezések, amelyek az új kollégáink képzését célozzák meg.
Szerettük volna ösztönözni a szervezet egyre több tagját, hogy lépjenek túl a munkaköri leírásokon, és az energiájukat olyan projektekbe fektessék, amelyek személyes küldetésekké válnak, és kielégítik őket ezen magasabb motiváció által. Gratulálok kollégáimnak, akik megértik a mentorálás fontosságát, miközben szakmai és személyes fejlődésüket is elősegítik. Az egész szervezet kollégáival együtt nem csak egy csapatot vagy egy céget, hanem egy közösséget, generációról generációra növekvőt építünk.

C&B: Cum szól a fejlődés története?

Gina Cruceru: Szép történetnek tartom, egy fiatal lány kezdeti lépéseiről, aki azt szerette volna, hogy hozzájáruljon egy jobb világhoz, és tudását, energiáját és erőforrásait azért használta fel, hogy elérje ezt a célt. Az oktatásra összpontosítottam, és ezen az úton indultam el, mint filozófia, pszichológia és román nyelv és irodalom olimpikonja, miközben párhuzamosan részt vettem szociális tevékenységekben is. A középiskolát egy szimbolikus eseménnyel zártam, amikor átvehettük az iskola kulcsát, és egyik tiszteletteljesen tisztelt tanárom azt mondta nekem, hogy én voltam az én generációm vezetője, ami motivált és felelőssé tett, valahogyan ráébresztett arra, hogy sok mindent kell még elérnem.
Gyermekkoromban mindig vonzódtam az művészethez és az emberekben lévő széphez. Mindig érdekelt az emberi természet megértése és az igazság keresése szintén a koncepcionális szinten, valamint az emberi fejlődés. Ezek az érdeklődési területek vezettek a filozófia tanulmányozásához az egyetemen, ahol megtanultam mélyebben gondolkodni a dolgokról, és nem elégedtem meg azzal, ami első ránézésre jónak, szépnek és igaznak tűnik, megértem a különböző gondolkodási rendszereket, a fogalmakat, amelyekkel operálunk, és összességében a világ megértését. Szerencsém volt olyan embereket találni, akik segítettek a személyes és szakmai fejlődésemben.
Az egyetem alatt úgy döntöttem, hogy jelentkezem egy multinacionális vállalatnál a humán erőforrások területén való gyakornoki programra, még akkor is, ha nem tudtam pontosan, mit jelent ez a terület. Az ösztöneim vezettek, és így kezdtem felfedezni a humán erőforrások világát, rájöttem, hogy ez a terület része az én személyes küldetésemnek.
Ma, 20 évvel a vállalatokban eltöltött idő után, továbbra is autentikus vezetőnek szeretnék lenni, aki az embereket helyezi a középpontba. Hiszem, hogy minden egyes egyénnek meg kell ragyognia képességeivel és tehetségével, amelyeket együttműködéssel és közös célok megvalósításával értékelünk. Mindennapi szerepemben igyekszem minőségi és autentikus kapcsolatokat kialakítani, amelyek bizalmon, kölcsönös tiszteleten és együttműködésen alapulnak. Így remélem, hogy valódi változást fogok elérni a szervezetben.

C&B: Milyen volt a víziója gyermekkorában/tinédzserkorában és mi a jelenlegi víziója?

Gina Cruceru: Optimistaként születtem, és hiszek az emberekben. Ez a jellemző nagyban segített abban, hogy átlendüljek az élet összes kihívásán. Amikor nehezebb volt, még több személyes energiát és figyelmet fordítottam arra, hogy megváltoztassam a status quo-t, és jobb valóságot teremtsek. Hálás vagyok, hogy megőriztem az optimizmust, és hogy képes vagyok azt a körülöttem lévők javára fordítani, akár személyes, akár szakmai szinten. Az egyik jelentős különbség a jelenlegi és a gyermekkor/tinédzserkori látásmódom között az, hogy felismertem, hogy az életünk nemcsak a mindennapi dolgokról és a sikerek eléréséről szól, hanem egy meta-célról – az emberiséget működtetni, gondoskodni arról, ami fontos számunkra: az emberek, a bolygó és a vállalkozások.
A hozzájárulási víziómban az értékek számítanak és alapvetőek az életünk irányításához – gyakorlatilag világító tornyok az élet útján, amelyek segítenek minket eljutni a célhoz mindennapi cselekedeteink által.

C&B: Milyen élet- és munkaelveket követsz?

Gina Cruceru: Munkámban mindig az integritás, a tisztelet és a transzparencia elvei szerint vezetek. Hiszek a nyílt kommunikációban és azon, hogy a bizalomra és együttműködésre épülő kapcsolatokat kell kiépítenünk. Határozottan úgy gondolom, hogy egy autentikus és empátiás vezető képes arra, hogy inspirálja és motiválja csapatait a kiváló teljesítmény elérésére.

C&B: Hogyan befolyásolta munkádat a pandémia és az gazdasági válság?

Gina Cruceru: A pandémia és a gazdasági válság kétségtelenül hatással volt munkámra. Ezek kihívást jelentő időszakok voltak, és az alkalmazkodás a változásokhoz és hatékony kommunikáció a csapatokkal minden bizonnyal a prioritásaim között voltak. Mindazonáltal, minden nehézség ellenére ezeket az időszakokat tanulási és fejlődési lehetőségként tekintettem. Kreatív megoldásokat kerestünk, új együttműködési módokat fedeztünk fel, és megtanultuk hatékonyabban kihasználni az elérhető erőforrásokat. A HR stratégiánk, az “Együtt Növekvő Emberek” program a pandémia idején jelent meg.

C&B: Megosztanál néhány vicces helyzetet a munkádból?

Gina Cruceru: Azokra a helyzetekre gondolok, amikor a jelentkezők összekeverik a munkahely nevét, sokszor telefonbeszélgetés során vagy az interjú alatt, vagy pedig kitalált nevekkel helyettesítik a cég nevét.

C&B: Mit mondanál egy leendő ügyfélnek/partnernek/jövőbeli kollégának/munkaadónak röviden?

Gina Cruceru: Együtt Növekvő Emberek.

C&B: Milyen tanácsaid lennének az indulók vagy bizonytalanok számára?

Gina Cruceru: Arra ösztönözném őket, hogy kövessék szenvedélyüket/hivatásukat, és nyitottak legyenek az új lehetőségekre és kihívásokra. Minden tapasztalat, bármilyen jelentéktelennek tűnik is első pillantásra, fontos tanulási és fejlődési lehetőséget jelenthet, mind személyes, mind szakmai szinten.
Fontos, hogy befektessenek az oktatásba és mindig keressenek lehetőséget a tanulásra és a fejlődésre. A készségek és ismeretek folyamatos fejlesztése versenyképesebbé teszi őket a munkaerőpiacon, és több lehetőséget nyit meg a karrier előrelépéséhez.

C&B: Mi a véleményed a társadalomról és annak fejlődéséről?

Gina Cruceru: Úgy vélem, hogy a társadalom folyamatosan fejlődik és változik, és a mi szerepünk, mint vezetők és szakemberek, az, hogy alkalmazkodjunk és hozzájáruljunk egy jobb jövő megteremtéséhez mindenkinek. Itt már a személyes szerepemről is beszélek, mindenki közülünk hozhatja meg a legjobb döntéseket személyes helyzete és életszakasza szerint.
Felelősségteljes, fenntartható megközelítéssel pozitív irányba tudjuk befolyásolni a társadalom és környezetünk fejlődését.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).