Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekÚTMUTATÓ – LÉPJEN KI AZ ANONIMITÁSBÓL! …Sergiu Voicu – 1. rész

ÚTMUTATÓ – LÉPJEN KI AZ ANONIMITÁSBÓL! …Sergiu Voicu – 1. rész

Az elsúlyos és bonyolultan megírt cikkek, hosszú szövegek és szenzációs címek minden nap bombázzák a látásunkat. Valami mást szeretnék, ezért elhatároztam, hogy egyszerűen és gyakorlatiasan beszélek, merítve a 20 éves újságírói és 2 éves PR tapasztalatomból. Akár üzletember, alkalmazott, művész vagy szabadúszó vagy, az útmutató, amit most olvasol, rendkívül hasznos lehet, ha egyszerűen csak többet szeretnél kihozni abból, amit csinálsz, és abból, aki vagy.

Rájöttem, hogy korunktól és szakmai tapasztalatunktól függetlenül fontos tudni, hogyan kommunikáljunk hatékonyan, hogyan reagáljunk nyilvános helyzetekben, és mit mondjunk bizonyos témákról. Mindannyiunknak szüksége van tanácsra arra, hogyan építsünk fel egészséges személyes vagy márkaismertséget.

Egy jó hírnév kiépítéséhez 20 év szükséges, és öt perc arru, hogy tönkretegyük. Ha ezt meggondolod, másképpen fogsz cselekedni.” – Warren Buffet

Íme azok az alapvető elemek, amelyeket mindenki számára fontosnak tartok, amikor úgy döntünk, hogy kilépünk az anonimitásból, valamint azoknak, akik szeretnék népszerűsíteni egy márka, egy vállalat vagy egy termékét.

Világos, hogy hírnevet szerezni kihívást jelentő folyamat, és könnyen elveszíthető, de ha alkalmazunk néhány stratégiát ahhoz, hogy helyesen mutassuk be magunkat a közönség előtt, hosszú távú jutalmakat arathatunk.

Ebben az útmutató első részében néhány hasznos javaslatot adok a névtelenségből való kilépésre vonatkozóan:

Hogyan mesélj el egy történetet, és hogyan legyen hatása.

Hogyan és miért beszélj közvetlenül az ügyfelekkel.

Miért kell elismerned a hibákat, és hogyan készíts tervet a válság helyreállításához.

A “Köszönöm!” mondás hatása!

– MONDD EL A TÖRTÉNETED:

Mindenki szeret történeteket, és legjobban azokra az emberekre, helyekre és eseményekre emlékszünk, ha a történeteik lenyűgöztek minket. A legjobb módja annak, hogy magadat népszerűsítsd és gyorsan ismertté válj, az, hogy elmeséled azt a történet részét, amely emlékezetes marad a kollektív emlékezetben.

“A Kodak filmeket árusít, de nem hirdet filmeket. Emlékeket hirdet.” – Theodore Parker

Mesélj a saját történetedről, a vállalkozás történetéről, a termék történetéről, a kollégák történeteiről, a legnagyobb kihívásokról és az üzleti vagy személyes élet fordulópontjairól. Mesélj a sikertörténetről, de az életbölcsességek történetét is.

Ha a siker egy sokszintes tortára hasonlít, tejszínhabbal és csokimázzal, akkor a reklám nem a meggy vagy a tetején lévő cukormáz, hanem a fél része a szirupban áztatott tortának.” – Michelle Rosenberg

Előre készülj fel arra, hogyan mondod el a történeted, hogyan csomagolod be vonzóbbá, milyen részleteket használsz, és milyen lépéseket hagysz ki.

Kezdd viccel, közmondással, retorikai kérdéssel, vagy meglepő kijelentéssel, hogy felkelted a figyelmet.

Beszélj arról, hogy hogyan jutottál el odáig, hogy azt tedd, amit most csinálsz, és az utakról, amelyeket eredetileg tervezettél. Az inspiráló történetek mindig lebilincselőek, tehát használd az utad egy részét annak átalakítására leckéknek a fiatalok vagy a kezdők számára. Milyenek voltak az első kihívások és sikerek? Ez egy olyan kérdés, amelynek válaszra kell találnia a történetedben, ahol részleteket is felhasználhatsz az első termék vagy szolgáltatás piacra dobásáról, hogy hogyan fogadták azt a nyilvánosság, vagy hogyan alakítottad át a valóságot, mert más volt, mint a tervezett.

Illessz be a történetbe számokat, összehasonlításokat, események leírásait, de beszélj a te útjaidat érintő kulcsfontosságú emberekről is, legyenek azok kollégák, partnerek, vagy családtagok.

Az őszinteség fontos horog bármilyen történetben. Legyél őszinte a felmerülő nehézségekkel

kapcsolatban, de a gondolatokról és érzésekről is, amelyek próbára tettek az akadályok legyőzésében. A legfontosabb ezekben az őszinte pillanatokban az is, hogy elmondod, mit tanultál ezekből az élményekből.

Fontos kiemelni azokat a kihívásokat, amelyek megpróbáltak, de erősebbé tettek vagy megváltoztatták a gondolkodásodat az életben vagy a termék / vállalkozásban.

Bármely egyéni vagy vállalati út érdekesebbé válik, ha megtudjuk, hogyan hoztak meg fő döntéseket és hogyan befolyásolták vagy voltak döntő tényezői.

Mindannyian szeretnénk tudni a siker kulcsát és azokat a tényezőket, amelyek befolyásolták vagy döntőek voltak benne. Ezért ajánlott, hogy minden történet erős következtetéssel záruljon, hangsúlyozva, hogy az élményeid hogyan járultak hozzá a személyes és szakmai fejlődésedhez, a vállalkozás, a csapat, a márka vagy a körülötted élők életéhez.

Tartsd szem előtt, hogy amit mondasz, aznak tartalmaznia kell az érzelmet, a gondolatokat és az érzéseket, mert ez az egyetlen módja annak, hogy egy érzelmi ösvényt építs fel, amelyen keresztül a hallgató emlékezni fog a történetre.

Légy hiteles, ne próbálj utánozni, túlzásba vinni vagy lebecsülni bizonyos helyzeteket, és mindig gondolkozz, mielőtt elmondanád a történetet, hogy ez a beszéd, ha jól előadott, írásban vagy szóban, jelentős hatást képes kiváltani és érzelmileg kialakítani a legjobb és legegyszerűbb kapcsolatot közted, a vállalkozásod, és azok között, akik hallgatnak vagy olvasnak.

– BESZÉLJ KÖZVETLENÜL AZ ÜGYFELEKKEL:

Az ügyfelek szeretik, ha a boltvezető, gyárigazgató vagy étteremtulajdonos beszél velük és figyelmet szentel nekik. Egy olyan vásárló, aki közvetlenül beszélt a főnökkel, örömmel tér vissza arra a helyre, és megveszi a javasolt termékeket.

Az ügyfelek nem logikai okokból vásárolnak. Érzelmi okokból vásárolnak.” – Zig Ziglar

Figyelj oda, mutasd meg, hogy érdekelnek a vásárlók véleményei és igényei, de tegyél fel kérdéseket és ösztönözd a vásárlókat, hogy osszák meg tapasztalataikat. Ez a stratégia közelebb hozza az embereket hozzád.

Egy titok a vásárlókkal való párbeszédben, hogy a beszélgetésben használd a nevüket, és személyre szóló ajánlásokat vagy speciális ajánlatokat tegyél, amelyek visszavezethetik őket a boltodba, éttermedbe, vagy vállalkozásod helyszínére.

Vonj be a csapatot ebben a munkamódban, ahol az ügyféllel való interakció egy szabály, és nem egy kivétel.

Mutass empátiát az ügyfelek felé, és ha problémák merülnek fel, mutasd meg, hogy érdekeltek és szeretnéd megtalálni a leggyorsabb és legjobb megoldást.

Hasznos lehet neked és a vállalkozásodnak visszajelzéseket kérni az ügyfelektől, és ezzel lehetőséged nyílik arra, hogy javítsd, ami javítható, vagy kiemeld a jó dolgokat, amiket a vásárlóid beszélnek. Cserébe küldhetsz köszönetet vagy jókívánságokat és ajándékokat különleges alkalmakkor (éves évfordulók, ünnepek).

– ISMERD EL A HIBÁKAT:

Ha hibát követtél el, és kritizáltak érte, ismerd el a hibát, és mutasd be a jó dolgokat, amelyeket végrehajtottál.

Az őszinteség és az integritás messze a legfontosabbak egy vállalkozónál.” – Zig Ziglar

Légy őszinte, és nyíltan ismerd be a hibát. Kerüld a túl sok mentegetőzést, és ne vádold másokat a hibáért. A felelősség elhelyezése bizalmatlanságot okoz, és azt mutatja, hogy nem vagy felelős a saját hibádért.

Kérj elnézést az okozott kellemetlenségekért vagy problémákért, és mutasd meg, hogy érted a hiba hatását. Azzal a személlyel, akivel interakcióba lépsz, gyakran arra számít, hogy látja a lépéseket, amelyeket a hiba orvoslására szándékozol tenni.

Mutasd meg, hogy a hiba nem határozza meg a tevékenységedet, és hangsúlyozd a jó aspektusokat, amelyek pozitív hatással lehetnek azokra az emberekre is, akik észrevettek egy hibát.

Természetesen az etikett szabályai érvényesek a közösségi médiában is.

Senki sem szereti a negatív kommenteket a posztok alatt, de foglalkozni kell velük. Nyilvánvalóan egy válasz figyelmet és diplomáciát igényel. Soha ne válaszolj ugyanúgy.

A statisztikák azt mutatják, hogy amikor a vásárlók panaszkodnak, az üzletembereknek és menedzsereknek izgatottnak kell lenniük. A panaszkodó vásárló egy rendkívüli lehetőséget jelent vállalkozásod növekedéséhez.” – Zig Ziglar

Kaptál negatív megjegyzéseket? Köszönd meg az álláspontjukat, mondd el, ha nem osztod meg, és adj érveket arra, hogy miért más a helyzet a valóságban.

Maradj hűséges az értékeidhez. Ezért vagy sikeres, és így érheted el a hihetetlen dolgokat.” – Rafe Offer

– MONDD KÖSZÖNÖM:

Köszönj annyiszor, amennyit csak tudsz. A “Köszönöm!” ereje nagyobb, mint bármelyik értékesítési és marketingkampányé. Emellett meglepheted ügyfeleidet, alkalmazottaidat és együttműködő partnereket köszönő üzenetekkel vagy hívásokkal. A “Köszönöm” a márka számára a szorzás erejű szó.

Köszönd meg alkalmazottaidnak az erőfeszítéseiket és hozzájárulásukat a csapat sikeréhez.

Szervezhetsz különleges köszönetnyilvánító eseményeket, vagy különdíjakat és egyéni elismeréseket adhatsz át.

Küldj személyre szóló köszönő üzeneteket azoknak, akik a termékedet vagy szolgáltatásodat választották, vagy azoknak, akik gratuláltak neked egy teljesítményért.

Amikor köszönsz, nincs szükség bonyolult üzenetekre. Mindig használj egyszerű, de autentikus üzeneteket.

Én Sergiu Voicu vagyok – kommunikációs szakember, újságíró, vállalkozó és turista.

Fő PR tanácsadó vagyok 2022 áprilisa óta.

Gazdaság-, üzlet-, pénzügy-, bank- és turizmusújságíró vagyok, több mint 20 éves tapasztalattal a Románia legfontosabb sajtóintézményeiben.

2017 óta a Románia Fast Forward projekt létrehozója vagyok, ahol kiterjedt jelentéseket készítek sikeres románokról, üzletemberekkel teli szép történetekről és helyi csúcsteljesítményekről.

Az évek során gazdasági, utazási és szórakoztató műsorokat vezettem. Több mint 12 év tapasztalattal rendelkezem akkreditált híradós riporterként a Kormánynál, és lehetőségem volt rendező és asszisztens rendező lenni több televíziós dokumentumfilmben.

5 éven keresztül dolgoztam rádióban, ahol rádióműsorvezető és DJ is voltam.

Gazdasági tanulmányokban végeztem, és újságírásban folytattam a mesterképzést.

Alább megtalálod a közösségi média linkeimet:

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).