Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_img
KezdőlapHírekMarian Stanculescu, a Furnizor Unic platform alapítója: „Bár nem vagyok egy templomban,...

Marian Stanculescu, a Furnizor Unic platform alapítója: „Bár nem vagyok egy templomban, úgy érzem, ugyanazt a küldetést teljesítem.”

Marian Stanculescu, a Furnizor Unic platform alapítója, ellentmondásos egyéniség. Annak ellenére, hogy teológiai tanulmányokat végzett, nem követte a papság útját; ehelyett vállalkozásba kezdett. Tanulmányai azonban mély nyomot hagytak rajta. 35 évesen vezetőként irányít, olyan elvek alapján, mint a morál, a kölcsönös segítség és az integritás. Egy gyorsan változó üzleti világban Marian nemcsak elfogadja a kihívásokat, hanem szenvedéllyel üldözi azokat, az innovatív szellemet összehangolva a szilárd értékekkel. Három gyermek, akik minden nap inspirálnak, ezt az apát és vállalkozót példázzák, hogy a vállalkozási siker és az integritás kéz a kézben járhatnak, másokat arra ösztönözve, hogy újraértelmezzék a valódi sikert.

C&B: Marian, mi a története vállalkozásának?

Marian Stanculescu: 2014-ben alapítottam a Smr Divers nevű vállalkozást, amely kezdetben személyre szabott kartondobozokra összpontosított, különös hangsúllyal az ünnepi témájúakra. A dinamikus megközelítés és a piaci igényekre való gyors reagálásnak köszönhetően a cég termékskálája gyorsan bővült. Rövidesen takarító- és higiéniai termékpalettákat, egyszerhasználatos vendéglátócsomagolást, valamint irodaszereket és írószerfelszereléseket is hozzáadtunk.

A magas minőségű termékek nyújtásának küldetése arra sarkallt, hogy közvetlenül gyárakkal együttműködve és importot kezdeményezve bővítsem tevékenységemet. Ennek eredményeként jött létre a furnizor-unic.ro platform, egy integrált központ vállalatok számára, amely széles termék- és fogyóeszközválasztékot kínál. A platform, előre beállított személyre szabott árképzési lehetőségeivel és több fiókválasztási lehetőségével, az üzletek elengedhetetlen szövetségese pozícionálta magát. Továbbá, hogy teljes körű megoldásokat nyújtsunk, elindítottuk a Smr Professional Hygiene márkát. Ennek a névnek köszönhetően a Smr Divers professzionális higiéniai és tisztítóberendezéseket, például szemeteseket, papír- és szappanadagolókat gyárt vagy importál, megszilárdítva helyzetünket a vállalatok takarítási és higiéniai igényeinek fő szállítójaként.

C&B: Milyen volt a víziója gyermek- és serdülőkorában, és milyen most?

Marian Stanculescu: Gyermekkoromban és serdülőkoromban, teológiai háttérrel (apám pap volt), gyakran elképzeltem magam papnak. Ez több volt mint egyszerű vallási vágy; ez egy mély vágy volt az emberekkel való kapcsolatfelvételre, megérteni az ő szükségleteiket és segítséget és támogatást nyújtani nekik. A kommunikáció és az empátia mindig is a vízió magja voltak.

Ma, bár az vállalkozói utat választottam, ennek a víziónak az esszenciája nem változott. Ugyanolyan elkötelezett vagyok ügyfeleim mellett, megértve, hogy ők valójában mit akarnak, és olyan megoldásokat nyújtani, amelyek valóban segítségükre vannak. Ahelyett, hogy egyszerűen termékeket javasolnék, igyekszem pontosan azt nyújtani, amire szükségük van, őszinte kapcsolatok és nyílt kommunikáció alapján. Alapvetően, bár nem vagyok egy templomban, úgy érzem, mintha ugyanazt a missziót tölteném be az emberek iránt, legyen szó lelki vagy gyakorlati üzleti igényeikről.

C&B: Milyen élet- és üzleti elveknek engedelmeskedik, és mi a magyarázatuk?

Marian Stanculescu: Az én mindennapi és szakmai életet vezérlő alapelvek a morál, a kölcsönös segítség és az integritás értékeire épülnek.

A morál számomra alapvető, mert ez az a mágnes, amely minden döntésem irányítja. Mélyen hiszek abban, hogy minden lépést felelősséggel és integritással kell megtenni, hogy tiszteletben tartsam másokat és magam is.

A kölcsönös segítség kifejezi őszinte vágyamat arra, hogy szolgálatként legyek a körülöttem levők számára. Az üzleti világban ez azt jelenti, hogy mindig a legjobb megoldásokat keressük ügyfeleink számára, arra törekedve, hogy pontosan azt nyújtsuk nekik, amire szükségük van. A személyes életben pedig azt jelenti, hogy jelen vagyok és rendelkezésre állok szeretteim számára, megnyújtva nekik a szükséges támogatást és megértést.

Az integritás az elv, amely segít nekem hiteles és hosszú távú kapcsolatokat építeni. Mind az üzleti, mind a személyes életben nagyra értékelem a tisztességet és az igazságosságot, mindenkit úgy kezelnek, ahogyan én is szeretnék kezelni.

Ezek az elvek, amelyek mélyen beivódtak az én létformámba, képviselik elkötelezettségemet mindazok iránt, akikkel kapcsolatba lépek – hogy betartom-e az elvárásaimat, tiszteletben tartom az elveket és mindig ott vagyok, hogy segítséget és támogatást nyújtsak.

C&B: Hogyan hatott a válság és az ukrán háború vállalata tevékenységére?

Marian Stanculescu: Bár tevékenységünk nem volt közvetlenül összefüggésben Ukrajnával abban az értelemben, hogy szállítóink vagy ügyfeleink ott voltak, a válság és a háború hatása kétségtelenül befolyásolta operatív megközelítésünket. Az egyik azonnali hatás, amit észleltünk, az volt, hogy növekedtek a nyersanyagok árai, amelyeket beszállítóink Ukrajnából importáltak, különösen a papírtermékek esetében. Ez arra kényszerített minket, hogy újra felállítsuk beszerzési és árképzési stratégiáinkat.

Továbbá, néhány olyan ügyfelünk, akiknek ott működtek vagy üzleti tevékenységeik voltak, kénytelenek voltak visszavonulni vagy bezárni működéseiket. Ez pedig egy új ügyfélportfólió kialakításához és kínálatunk alkalmazkodásához vezetett az új piaci realitásokhoz.

Végül az általános áremelkedés, amit az instabilitás okozott a térségben, hatással volt az egész iparágra. Ennek következtében gyorsan alkalmazkodnunk kellett ezekhez a változásokhoz, hangsúlyozva az hatékonyságot, az innovációt és erős kapcsolatok kialakítását partnereinkkel szemben.

Összefoglalva, bár nem voltunk közvetlenül érintettek az események Ukrajnában, ennek a válságnak az árnyékhatásai több módon befolyásolták tevékenységünket, arra kényszerítve minket, hogy rugalmasak és ellenállóak legyünk a globális gazdasági környezet által felvetett kihívásokkal szemben.

C&B: Marian, váltunk egy könnyedebb hangvételre. Osszon meg néhány vicces helyzetet üzleti tapasztalataiból!

Marian Stanculescu: Ah, az üzleti világ! Néha olyan érzésem van, mintha egy sitcom epizódban lennék meglepetésekkel teli helyzetekkel. Az évek során néhány olyan pillanatot gyűjtöttem össze, amelyek után hangosan nevettem … miután megtörténtek, persze.

Az egyik ügyfelünk, hívjuk ‘Éjszakai Pincérnek’, különleges tehetséggel rendelkezett – tárgyalással. Most mindannyian tudjuk, hogy a tárgyalások bonyolult folyamatok lehetnek, de képzeljük csak el, hogy éjfél után tárgyalunk néhány pohár bor után. Emlékszem az éjszakákra, amikor a telefon csöngött, és a képernyőn megjelent a neve. Ez azt jelentette, hogy az éjszaka éppen csak elkezdődött!

Akkor volt az az idő, amikor úgy éreztem, mintha egy tévéműsorban lennék. Egy ügyfél az árazási tárgyalások miatt hívott minket az irodájába. A meglepetés? A jelenlegi beszállítója ugyanabban a szobában ült. Ez olyan volt, mintha egy ‘Ki Ajánl Többet?’ játékba léptem volna be, ahol az ajánlatok repültek a levegőben, és a pillantások élesebbé váltak.

És persze nem felejthetem el a ‘Nagy Szökést’. Egyik sofőrünk, egy látszólag átlagos napon úgy döntött, hogy ideje radikális változásokat hozni – a céges autót a mezőn hagyta, és egyenesen Spanyolországba ment gyümölcsszedésre. Ne kérdezze, hogy a szokásos értesítésről vagy más hasonló dolgokról. Talán a normális dolog az volt, hogy azon gondolkodik, hogy nem hozta-e magával a gyümölcshozó kosarát, és nem a céges autóra gondol.

Ezek az összes pillanat arra emlékeztetnek, hogy az üzleti világban, ahogyan az életben is, jó, ha fejlett humorérzékkel rendelkezünk. És persze arra, hogy várjuk a váratlant!

C&B: Milyen tanácsokat / tippeket adna azoknak, akik a kezdeteknél állnak vagy bizonytalanok?

Marian Stanculescu: Az üzleti világban, ahol minden úgy tűnik, olyan gyorsan mozog, és a verseny heves, megértem azok félelmeit, akik a kezdeteknél állnak vagy bizonytalanok. Átéltem ilyen pillanatokat, és tanultam néhány fontos dolgot az út során:

Induljunk a “miért”-tel: Mielőtt bármilyen döntést hoznánk, kérdezzük meg magunktól, miért akarjuk azt megtenni, amit tervezünk. A belső motiváció kulcsfontosságú a nehéz pillanatok kitartásához és a helyes irányban való haladáshoz.

Folyamatosan képezzük magunkat: Az üzleti világ folyamatos változásban van. Fejlesszük magunkat és tudásunkat, legyen szó tanfolyamokról, szemináriumokról vagy egyszerűen csak jó könyvek olvasásáról.

Fogadjuk el a kudarcot a folyamat részeként: Nincs olyan sikeres vállalkozó, aki ne bukott volna el a kezdetekkor. Fontos azonban azon tanulni a hibákból, és ne ismételjük meg azokat.

Vegyük körül magunkat pozitív és megbízható emberekkel: Ez nemcsak segít abban, hogy más szemszögből lássuk a dolgokat, hanem pozitív energiát is hozzáad körülöttünk.

Legyünk kitartóak, de rugalmasak is: Határozottan kell törekednünk a céljaink elérésére, de fel kell készülnünk az alkalmazkodásra, amikor a helyzet úgy kívánja.

Ne hagyjuk, hogy a félelem megmerevítsen bennünket: A döntésképtelenség gyakran a félelemből fakad – a kudarctól, az ítélettől, az ismeretlentől való félelemből. Ismerjük fel ezeket a félelmeket, de ne engedjük, hogy azok irányítsák lépéseinket. Minden nap tegyünk egy lépést, akár kicsit is.

Legfontosabb, hogy emlékezzünk, hogy minden nagy siker egy egyszerű döntéssel kezdődött, hogy megpróbáljuk. Tehát, minden bizonytalanság ellenére merjünk lépni!

C&B: Milyen észrevételei vannak a romániai társadalomról, vállalkozásokról és karrierekrol?

Marian Stanculescu: Románia, mint az Európai Unió tagja és egy olyan ország, amely gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik, lenyűgöző dinamikát mutat a társadalom, a vállalkozások és a karrierek tekintetében.

A román társadalom folyamatos fejlődésben van, igyekszik egyensúlyba hozni a modernitást a mélyen gyökerező hagyományokkal és értékekkel. Számos kihívással és lehetőséggel szembesültünk, tehetséges és ambiciózus emberekkel, akik szeretnének különbséget tenni az országukban.

Amikor a vállalkozásokról van szó, a jelenlegi helyzet valóban instabilitással jellemző, különösen az új adózási intézkedések miatt, amelyek gyakran nem támogatják teljes mértékben az üzleti környezetet. Emellett a köz- és a magánszektor köz

ötti jelentős bérek közötti szakadék, valamint a munkaerőhiány olyan súlyos problémákat jelent, amelyek befolyásolják az üzleti teljesítményt és fejlődést. Ezekkel a akadályokkal szemben számos román vállalat mutat rugalmasságot és képességet az innovációra, alkalmazkodva a változásokhoz és alternatív megoldásokat találva.

Ami a karrierekre vonatkozik, erős vágy mutatkozik, különösen a fiatalok körében, hogy szakmailag fejlődjenek és hozzáférjenek a karrierlehetőségekhez mind Romániában, mind külföldön. Azonban a bérek közötti különbségek és az instabilitás negatívan befolyásolhatja a motivációt és a munkahelyi elégedettséget.

Összefoglalva, azt mondanám, hogy Romániának hatalmas potenciálja van, és egyértelműen szükség van reformokra és konkrét intézkedésekre annak érdekében, hogy kedvezőbb vállalkozási környezetet hozzunk létre, és ösztönözzük minden polgár szakmai és személyes fejlődését. Látom, hogy a látással, elkötelezettséggel és együttműködéssel ezeket a kihívásokat lehetőségekké alakíthatjuk át.

C&B: Ha lehetséges ügyfél vagy partner előtt állna, hogyan győzné meg őket?

Marian Stanculescu: Ha egy potenciális ügyfél vagy partner előtt állnék, az első dolog, amit nem próbálnék meg közvetlenül eladni nekik valamit. Ehelyett azt választanám, hogy kiemeljem a velünk való együttműködés előnyeit – elkötelezettek vagyunk az hatékonyság és az egyszerűség iránt.

Az egyik legnagyobb előnyünk az, hogy az ellátási igényeket egyszerűsítjük: mindent egy helyen kínálunk vállalati fogyóeszközök számára, csökkentve a munkát és az irányítási időt. A közvetlen importnak köszönhetően versenyképes árakat tudunk biztosítani, és a fizikai készlet a raktárunkban gyors szállítást garantál, kizárva a várakozást vagy bizonytalanságot. Tehát, ahelyett, hogy eladnánk, azt hangsúlyoznám, hogy mennyi megtakarítást, hatékonyságot és megbízhatóságot tudunk hozzáadni partnerünknek.

Hasonló cikkek

Legújabb Cikkek

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).